Waarom Kindergarden?

7 goede redenen

Over alles is nagedacht

Marieke Vlasveld-Boxmeer, pedagogisch expert

Werken vanuit ons hart verbindt ons

Onze basis? Vertrouwen, respect en gelijkwaardigheid. We gaan er helemaal voor. Waarom? Samen de beste kwaliteit neerzetten geeft energie en maakt ons trots.

Bij Kindergarden ben je er écht voor de kinderen.

Je krijgt de ruimte om ze met aandacht te verzorgen en te stimuleren in hun ontwikkeling. Deze aandacht en zorg krijg je ook van ons. We dragen bij aan je ontwikkeling, luisteren naar je wensen en vinden dat je mag zijn wie je bent.

Ben jij onze nieuwe collega? Bekijk onze vacatures

1. Je kunt je echt focussen op je vak

Het is heel belangrijk dat je als pedagogisch medewerker je handen vrij hebt om je echt te kunnen focussen op de kinderen. Bij Kindergarden krijg je die tijd. Je wordt omringd door collega-professionals op de vestiging (vestigingsmanager, pedagogisch expert, pedagogisch coach en huishoudelijk medewerker) én vanuit het hoofdkantoor, waardoor jij niet meer dan noodzakelijk wordt belast met administratieve taken, huishoudelijk werk of facilitaire zaken. Zo ben je als pedagogisch medewerker echt bezig met de dagelijkse begeleiding, verzorging en de ontwikkeling van de kinderen.

2. Je werkt in een unieke en inspirerende werkomgeving

Onze vestigingen zijn qua concept en inrichting bijzonder: alles is afgestemd op de belevingswereld van de kinderen. Alle materialen staan bijvoorbeeld op ooghoogte van het kind. Kinderen krijgen bij ons de ruimte om zelf te onderzoeken, te imiteren en te leren. Met speelgoed dat ze uitdaagt om hun motoriek, fantasie en creativiteit te gebruiken. Zo functioneert de ruimte als extra pedagoog en kan jij als pedagogische medewerker een stapje terug doen en een observerende rol kan aannemen. Het is geen speelparadijs, maar een leerrijke omgeving.

Onze locaties

Kinderen leren het meest van elkaar en de pedagogisch medewerker in een voorbereide, leerrijke omgeving

3. Je werkt met ons pedagogisch programma Wereldwijs

Kinderen hebben aandacht en begeleiding nodig om zich te ontwikkelen. In ons pedagogisch programma Wereldwijs staat hoe we dat doen. Wereldwijs vormt de basis voor al ons handelen. De kern van Wereldwijs is onverdeelde aandacht bij alles wat je doet met de kinderen, of je nu een baby verschoont of herfstbladeren zoekt. In alle contacten en bij alle dagelijkse bezigheden op de groep geldt: wat heeft dit kind nu nodig en waarom reik ik het deze dingen aan? Dankzij ons pedagogisch programma Wereldwijs ben je je bewust van je eigen gedrag en de invloed daarvan op de ontwikkeling van een kind. En kun je het verschil maken!

Solliciteer direct

4. Je blijft je ontwikkelen via de Kindergarden Academie

Vanaf het moment dat je bij Kindergarden komt werken, investeren we in jouw ontwikkeling. Dat doen we vanuit onze eigen Kindergarden Academie. We zorgen dat je getraind wordt in wat je moet weten en kunnen om je werk goed te doen. Maar we bieden je ook begeleiding en ontwikkeling op persoonlijk vlak, in aansluiting op jouw talenten en de fase in jouw leven. Wat heb jij nodig om je werk goed te doen? Hoe kan je je talenten ontwikkelen? En hoe zorgen we dat je gemotiveerd blijft? Een leven lang gelukkig werken bij Kindergarden, daar gaat het om.

Bekijk onze vacatures

5. Een leven lang gelukkig werken

Vitaliteit vinden we heel belangrijk: we stimuleren je om de uitdaging te zoeken, om goed voor jezelf te zorgen én voor een goede balans tussen werk en privé. Dan heb je namelijk energie, voor jezelf en voor Kindergarden. Vertrekpunt is de rust en zekerheid van een vast contract en een helder, passend inwerktraject.

Op iedere vestiging in een preventiecoach aanwezig die ondersteuning biedt bij veiligheid en gezondheid. De jaarlijkse griepprik wordt kosteloos aangeboden. We zorgen voor gezonde voeding en vers fruit, we hebben een fietsplan en we ‘vitaliseren’ ook door projectgroepen en uitwisselingen met vestigingen. Wil je intern doorgroeien? Ook dat stimuleren we! Maar we doen nog meer. We voeren een beleid dat specifiek gericht is op vrouwen. Hoe blijf je in balans? Je mag zijn wie je bent. Doorgroeien of een stapje opzij zetten? In welke fase van je leven je ook zit, we passen ons aan.

6. Je draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen

Baby’s zien opgroeien tot kinderen die onbevangen en zelfverzekerd het leven tegemoet treden. Dat is de ambitie van Kindergarden, elke dag opnieuw. Daar ligt onze en zeker ook jouw toegevoegde waarde: kinderen stimuleren om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken. Alle prikkels die jij biedt als professional helpen een kind een volgende stap te maken in zijn of haar groei.

Jouw liefde voor de ontwikkeling van kinderen en passie voor het vak maken jouw baan iedere dag de moeite waard. Voor de kinderen die je dagelijks volgt, de ouders die jou de zorg van hun kind toevertrouwen, maar zeker ook voor jezelf. Bij Kindergarden kun je doen waar je het beste in bent.

Solliciteer direct

 

7. Je ontvangt goede arbeidsvoorwaarden

Werken met hart en ziel. Een fijne, inspirerende werkomgeving op de mooiste locaties. Plezier met je collega’s. Trots zijn op je organisatie. Daar gaan we voor bij Kindergarden. Ga je aan de slag bij Kindergarden dan kom je terecht bij een Great Place to Work.

Bij Kindergarden ontvang je een salaris conform de cao Kinderopvang, waarbij de trede en schaal afhankelijk zijn van je functie, opleiding en werkervaring. Op dit salaris ontvang je 8% vakantietoeslag  en 210 vrije verlofuren op basis van 36 uur per week. Kindergarden biedt jou naast deze primaire voorwaarden ook de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden en extra’s.

Onze arbeidsvoorwaarden

Onze collega's vertellen

Bekijk alles

Aan de slag bij Kindergarden?

Plezier in je werk hebben, bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en samen successen vieren. Dat is werken bij Kindergarden. Check snel of er voor jou een functie beschikbaar is op een van onze vestigingen. Ontdek onze vacatures en vind je droombaan.

Onze vacatures

 

 

Vragen over werken
bij Kindergarden?

Stel je vraag aan onze recruiter Rachel
Zij is te bereiken via vacature@kindergarden.nl

Rachel recruiter Kindergarden