Blijf in ontwikkeling

Je leert in de praktijk met de Kindergarden Academie

Wat geldt voor de kinderen bij ons op het kinderdagverblijf en BSO, geldt natuurlijk ook voor jou. We willen graag dat jij je kunt blijven ontwikkelen. Daarom bieden we met onze Kindergarden Academie eigen opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden aan.

Kindergarden Academie

We hebben veel eigen leermogelijkheden op het gebied van pedagogiek. Maar je kan je ook specialiseren in een bepaalde rol of ontwikkelen richting een bepaalde functie. Het aanbod is zo ingericht dat er voor iedereen leermogelijkheden beschikbaar zijn.

Onze Kindergarden Academie is echt voor iedereen binnen Kindergarden toegankelijk. Het leeraanbod bestaat uit verschillende vormen; onder andere fysieke trainingen, webinars, online trainingen en podcasts!

 

Vanaf het moment dat je bij Kindergarden komt werken investeren wij graag in jouw ontwikkeling. De doorgroeimogelijkheden hebben wij weergegeven in twee carrière ladders. Eén gericht op de pedagogisch doorgroeimogelijkheden en de andere gericht op de leidinggevende doorgroeimogelijkheden

Pedagogische doorgroeimogelijkheden

Ben jij een pedagogisch medewerker met ambitie in de richting van pedagogiek? Ontdek de doorgroeimogelijkheden binnen de pedagogische carrière ladder. Hier komen passie en toewijding voor pedagogiek en ontwikkeling van kinderen samen.

Leidinggevende doorgroeimogelijkheden

Wij geloven in het potentieel van elke medewerker en bieden een gestructureerd traject naar leiderschap. Begin met passie als pedagogisch medewerker en groei met onze specifieke trainingen en begeleiding naar de rol van adjunct. Ontwikkel je vaardigheden, leid met impact en vorm de toekomst van onze organisatie. Jouw leiderschapsreis begint hier bij Kindergarden.

Ontwikkeltrajecten

Bij Kindergarden moedigen we groei aan. Daarom lanceren we een nieuw ontwikkeltraject voor pedagogisch medewerkers. Iets voor jou?

Leren vanuit jouw eigen praktijk

We zorgen ervoor dat je leert vanuit jouw eigen praktijk. Dat betekent dat we collega’s een rol geven in elkaars ontwikkeling: als trainer, job coach, mentor of buddy. Natuurlijk is er ook externe begeleiding bij trainingen en workshops op het gebied van pedagogiek, veiligheid en gezondheid. De academie is er voor elke rol of functie binnen een vestiging. Van pedagogisch medewerker tot vestigingsmanager. Maar ook voor alle ondersteunende functies, zoals huishoudelijk medewerker en BSO-coördinator.

Pedagogisch coaches

Onze pedagogisch coaches spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van de pedagogische kwaliteit en op onze vestigingen en de professionaliteit van onze collega’s. Zij trainen, coachen en ontwikkelen de collega’s op de groepen en ondersteunen bij vragen en bijzondere situaties. Op locatie, in de praktijk. Iedere pedagogisch medewerker krijgt deze coaching ‘on the job’. Want ook als je al jaren in de kinderopvang werkt, is het prettig om te kunnen sparren en inspiratie op te doen. Zo houden we elkaar scherp.

HiPo traject

Collega’s krijgen binnen Kindergarden de ruimte hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Hier zijn verschillende trajecten voor ontwikkeld die focussen op ontwikkeling en voorsorteren op nieuwe functies binnen Kindergarden. Éen van deze trajecten is ons HiPo traject, heb je ambitie om vestigingsmanager te worden of ben je net in deze functie gestart, dan kom je hiervoor in aanmerking. Het traject legt de focus op vaardigheden in leidinggeven en communicatie met het team en de ouders. Daarnaast zijn er ook kennissessies over Finance, HR, de rol van de RM en het voeren van sollicitatiegesprekken. Deze kennissessies zullen je inzicht en handvatten geven hoe jij als leidinggevende binnen Kindergarden te werk kan gaan. Daarnaast is leren van en met elkaar door het volgen van intervisie een vast onderdeel van het traject.

Bekijk onze vacatures

Op verschillende vestigingen hebben we vacatures in de functie van pedagogisch medewerker op de babygroep, dreumesgroep, bij de peuters en peuter+ of de BSO.