Blijf in ontwikkeling

Je leert in de praktijk met de Kindergarden Academie

Wat geldt voor de kinderen bij ons op het kinderdagverblijf en BSO, geldt natuurlijk ook voor jou. We willen graag dat jij je kunt blijven ontwikkelen. Daarom bieden we met onze Kindergarden Academie eigen opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden aan. Zo kan de één zich op pedagogisch gebied willen verdiepen, een ander wil misschien een cursus kinder-EHBO volgen. We kijken altijd naar jouw individuele behoeften en wensen.

Kindergarden Academie

Persoonlijke groei, jezelf uitdagen en ontwikkelen met een nieuwsgierige open mind. Daarvoor ga je naar de Kindergarden Academie. Via de Kindergarden Academie krijg je (online) trainingen on the job, die helemaal aansluiten bij jouw wensen en behoeften; geen vast programma en verplichte studieovereenkomsten. We investeren graag in je ontwikkeling. Bijvoorbeeld om je kennis over bijzonder gedrag te vergroten, of door de training ‘Baby’s willen bewegen’ te volgen. Onze academie levert je skills, inzichten en heel veel inspiratie op!

Leren vanuit jouw eigen praktijk

We zorgen ervoor dat je leert vanuit jouw eigen praktijk. Dat betekent dat we collega’s een rol geven in elkaars ontwikkeling: als trainer, job coach, mentor of buddy. Natuurlijk is er ook externe begeleiding bij trainingen en workshops op het gebied van pedagogiek, veiligheid en gezondheid. De academie is er voor elke rol of functie binnen een vestiging. Van pedagogisch medewerker tot vestigingsmanager. Maar ook voor alle ondersteunende functies, zoals huishoudelijk medewerker en BSO-coördinator.

Pedagogisch coaches

Onze pedagogisch coaches spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van de pedagogische kwaliteit en op onze vestigingen en de professionaliteit van onze collega’s. Zij trainen, coachen en ontwikkelen de collega’s op de groepen en ondersteunen bij vragen en bijzondere situaties. Op locatie, in de praktijk. Iedere pedagogisch medewerker krijgt deze coaching ‘on the job’. Want ook als je al jaren in de kinderopvang werkt, is het prettig om te kunnen sparren en inspiratie op te doen. Zo houden we elkaar scherp.

HiPo traject

Je bent tevreden met je huidige functie, maar laat een goede ontwikkeling zien en hebt de ambitie om door te groeien. Dan kun je in aanmerking komen voor het High Potential traject (HiPo). Dat bied je de kans om kennis en vaardigheden op te doen voor een toekomstige functie. Zo zijn er Hipo trajecten voor adjunct-vestigingsmanagers, vestigingsmanagers en pedagogisch experts die de ambitie en potentie hebben om door te groeien naar de functie van vestigingsmanager, regiomanager of pedagogisch coach. Het HiPo traject bestaat uit verschillende modules en duurt maximaal twee jaar. Je wordt betrokken bij projecten, getraind en individueel begeleid. Gaaf, toch?

Bekijk onze vacatures

Op verschillende vestigingen hebben we vacatures in de functie van pedagogisch medewerker op de babygroep, dreumesgroep, bij de peuters en peuter+ of de BSO.