Blijf in ontwikkeling

Je leert in de praktijk met de Kindergarden Academie

Wat geldt voor de kinderen bij ons op het kinderdagverblijf en de BSO, geldt natuurlijk ook voor jou. We willen graag dat jij je kunt blijven ontwikkelen. Vanuit onze Kindergarden Academie bieden wij ondersteuning aan onze medewerkers in hun vakinhoudelijke- en persoonlijke ontwikkeling, om hoogwaardige kwaliteit te kunnen leveren binnen de kinderopvang voor vandaag én morgen.

Kindergarden Academie

Vanaf het moment dat jij bij Kindergarden komt werken nodigen wij je uit om jezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Daardoor kun je immers groeien in je vak of functie. Kindergarden heeft aandacht voor de juiste balans tussen werk en privé, voor vitaliteit en voor plezier in je werk. Niet alleen als individu, maar ook als collega binnen je team. Groeien, jezelf uitdagen en ontwikkelen – daarvoor ga je naar de Kindergarden Academie. Het aanbod is zo ingericht dat er voor iedereen leermogelijkheden beschikbaar zijn. Onze Kindergarden Academie is echt voor iedereen toegankelijk. Het leeraanbod bestaat uit verschillende vormen; onder andere fysieke trainingen, webinars, online trainingen en podcasts!

Leren vanuit jouw eigen praktijk

We zorgen ervoor dat je leert vanuit jouw eigen praktijk. Dat betekent dat we collega’s een rol geven in elkaars ontwikkeling: als trainer, job coach, mentor of buddy. Natuurlijk is er ook externe begeleiding bij trainingen en workshops op het gebied van pedagogiek, veiligheid en gezondheid. De academie is er voor elke rol of functie binnen een vestiging. Van pedagogisch medewerker tot vestigingsmanager. Maar ook voor alle ondersteunende functies, zoals huishoudelijk medewerker en BSO-coördinator.

Pedagogisch coaches

Onze pedagogisch coaches spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van de pedagogische kwaliteit en op onze vestigingen en de professionaliteit van onze collega’s. Zij trainen, coachen en ontwikkelen de collega’s op de groepen en ondersteunen bij vragen en bijzondere situaties. Op locatie, in de praktijk. Iedere pedagogisch medewerker krijgt deze coaching ‘on the job’. Want ook als je al jaren in de kinderopvang werkt, is het prettig om te kunnen sparren en inspiratie op te doen. Zo houden we elkaar scherp.

HiPo traject

Collega’s krijgen binnen Kindergarden de ruimte hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Hier zijn verschillende trajecten voor ontwikkeld die focussen op ontwikkeling en voorsorteren op nieuwe functies binnen Kindergarden. Éen van deze trajecten is ons HiPo traject, heb je ambitie om vestigingsmanager te worden of ben je net in deze functie gestart, dan kom je hiervoor in aanmerking. Het traject legt de focus op vaardigheden in leidinggeven en communicatie met het team en de ouders. Daarnaast zijn er ook kennissessies over Finance, HR, de rol van de RM en het voeren van sollicitatiegesprekken. Deze kennissessies zullen je inzicht en handvatten geven hoe jij als leidinggevende binnen Kindergarden te werk kan gaan. Daarnaast is leren van en met elkaar door het volgen van intervisie een vast onderdeel van het traject.

Bekijk onze vacatures

Op verschillende vestigingen hebben we vacatures in de functie van pedagogisch medewerker op de babygroep, dreumesgroep, bij de peuters en peuter+ of de BSO.