Contact

Heb je vragen over werken bij Kindergarden?

Op deze pagina vind je antwoord op veelgestelde vragen over werken bij Kindergarden. Heb je een vraag over een specifieke vacature? Neem dan per mail contact op met de desbetreffende recruiter die onderaan de pagina wordt getoond. Mocht je het antwoord op jouw vraag hier niet kunnen vinden, neem dan gerust contact op met ons. Dit kan per mail via vacature@kindergarden.nl en telefonisch op het nummer 020 423 54 22 - optie 3 (bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 - 13:00 uur).

Veelgestelde vragen

 • Algemene vragen
  Terug naar categorieën
 • Vragen over onze BBL opleiding
  Terug naar categorieën
  • We streven ernaar om jou de gehele opleiding op dezelfde vestiging te laten werken. Het is wel mogelijk om te wisselen van vestiging bij speciale omstandigheden. Dit gaat altijd in overleg.
  • Tijdens de schoolvakantie vervalt je lesdag maar je bent niet automatisch vrij van je werk op de vestiging. In overleg met jouw manager en collega’s kan je vrije dagen opnemen.
  • Het sollicitatieproces voor onze BBL opleiding ziet er als volgt uit:

   Keuze

   Kies een BBL-vacature bij een vestiging bij jou in de buurt via onze vacatures op onze website.

   Solliciteren

   Je solliciteert door bij de BBL-vacature van jouw keuze naar "solliciteren" te gaan. Je krijgt dan ons sollicitatieformulier. Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Vergeet niet het BBL-motivatieformulier in te vullen. Deze kun je op het formulier downloaden, waarna je hem in kunt vullen en weer kunt uploaden op het formulier. Zonder het BBL-motivatieformulier kunnen we je sollicitatie niet in behandeling nemen. We nemen jouw motivatieformulier door en wanneer je aan de eisen voldoet, plannen we een telefonische afspraak met je in. Voldoe je niet aan de eisen, dan kunnen we je helaas niet verder meenemen in het sollicitatieproces. Je ontvangt hierover een bericht per mail.

   Telefonische kennismaking

   Na sluiting van de vacatures nemen wij de motivatieformulieren door. Voldoe je aan de eisen voor de BBL-opleiding bij Kindergarden? Dan nemen wij telefonisch contact met je op voor een telefonische kennismaking. Tijdens het telefonisch gesprek maken we kort kennis. We geven jou een zo duidelijk mogelijk beeld wat de BBL-opleiding inhoudt, wat de functie van pedagogisch medewerker is en wat de voorwaarden zijn om deze goed te vervullen. We proberen tijdens dit gesprek te ontdekken of jouw privé-situatie past bij het BBL-traject en een baan binnen de kinderopvang.

   Meeloopmoment op de vestiging

   Na een positief gesprek op de les locatie in Utrecht nodigen we je uit voor een meeloopdag op de Kindergarden vestiging. Tijdens de meeloopdag kun je kennismaken met je mogelijk nieuwe manager, collega’s en natuurlijk je toekomstige werkplek bewonderen. Je gaat meelopen op de groep. Dan zie je nog duidelijker hoe de functie van pedagogisch medewerker in de praktijk is.

   Gesprek bij MBO Utrecht/Opleider

   Bleek uit het telefonisch gesprek dat er een positieve match is? Dan nodigen we je uit voor een gesprek op de les locatie in Utrecht. Je hebt het gesprek met onze onderwijs-coördinator en iemand van de opleiding van MBO Utrecht. We gaan dieper in op de inhoud van de opleiding en je kunt al jouw vragen stellen. Is er nog steeds een match? Dan krijg je een meeloopmoment op de desbetreffende vestiging en leer je jouw (mogelijk) toekomstige collega’s kennen.

   Aanbod

   Waren de gesprekken positief en hebben we een prima indruk van elkaar? Dan stellen we een arbeidsvoorwaardenvoorstel op. Dit ontvang je per mail.

   Gefeliciteerd

   Je hebt een nieuwe baan… Wij verwelkomen jou graag als onze nieuwe collega. Je contract ontvang je digitaal. Ook ontvang je een inlog voor je account in AFAS. Daarmee krijg je toegang tot onder andere de online onboarding, de Kindergarden Academie, je loonstroken, enzovoorts. De opleider MBO Utrecht stuurt je een uitnodiging voor de introductiedag.

  • De opleiding van Kindergarden duurt 1,5 tot 2 jaar.
  • Voor studenten die niet onze eigen BBL opleiding volgen hebben wij op dit moment beperkt plek beschikbaar.
  • Nee. Je lesdag is je eigen tijds investering. Je krijgt wel je reiskosten voor deze dag vergoed.
  • We kunnen geen plek voor je kind(eren) garanderen wel zullen we ons uiterste best doen om een plek te vinden bij een van onze locatie. Zorg dat je tijdig bij ons aangeeft dat je opvang voor je kind(jes) zoekt.
  • We vinden het erg belangrijk dat je echt meedraait op de groep. Studieopdrachten onder werktijd zijn dan ook niet gewenst. Uiteraard zijn uitzonderingen mogelijk maar dit is altijd in overleg met je werkbegeleider.
  • Bleek uit het telefonisch gesprek dat er een positieve match is? Dan nodigen we je uit voor een meeloopdag op de desbetreffende vestiging. Tijdens de meeloop dag kun je kennismaken met je mogelijk nieuwe manager, collega’s en natuurlijk je toekomstige werkplek bewonderen. Je gaat meelopen op de groep. Dan zie je nog duidelijker hoe de functie van pedagogisch medewerker in de praktijk is.
  • De opleidingslocatie voor de klas van september 2024 is in Utrecht bij MBO Utrecht (adres: Columbuslaan 540 te Utrecht) De werk/leerplekken kunnen door het hele land zijn (dit is afhankelijk van waar een vacature openstaat).

   De lesdag zal op de vrijdag plaatsvinden van 09:00 tot 16:00 uur. Let op: de introductiedag vindt plaats op vrijdag 26 juni en in augustus (nader te bepalen) en de eerste lesdag in september 2024.

  • Je kan op dit moment solliciteren voor de BBL-opleiding, want de vacatures staan open. De vacatures vind je op onze website in het vacature-overzicht.
  • Iedereen met MBO 2 of hoger mag solliciteren voor een van onze opleidingsplekken. Je moet wel voldoen aan de wettelijk gestelde vooropleidingseisen voor het middelbaar beroepsonderwijs. Meer informatie hierover vind je hier.
  • Op het moment dat je je opleiding niet binnen 2 jaar kunt afronden is er een mogelijkheid tot verlenging. Afhankelijk van de reden wordt deze verlenging toegekend. Dit is altijd in overleg met de opleiding en Kindergarden.
  • Als BBL-student word je conform de CAO kinderopvang ingeschaald in schaal 5 trede 9. Het salaris is € 1.706,38 bruto per maand op basis van 3 werkdagen (24,75 uur per week).

   Als je je diploma hebt behaald blijf je als pedagogisch medewerker werken op een van onze vestigingen en word je ingeschaald conform CAO in schaal 6 (€ 2.539 - € 3.489,- bruto per maand). Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 4% eindejaarsuitkering.

  • In je proeftijd kun je kosteloos opzeggen. Als je je opleiding stopzet na het verstrijken van de proeftijd is er een terugbetalingsregeling van kracht. Hierover zullen wij je bij het ondertekenen van je contract verder inhoudelijk informeren.
  • €0,-! Kindergarden betaalt je opleiding en het studiemateriaal. Daarnaast ontvang je maandelijks salaris als pedagogische medewerker in opleiding voor de dagen dat je bij ons werkt.