10 redenen om bij Kindergarden te werken

Er zijn veel redenen waarom je bij ons wilt werken. We zetten er 10 voor je op een rijtje.

Van enthousiaste, vriendelijke collega's tot flexibel werken en van prima ontwikkelmogelijkheden tot gezellig samen borrelen. Er zijn heel veel redenen waarom je bij Kindergarden wil werken. We hebben er 10 voor je op een rijtje gezet.

1. Enthousiaste en vriendelijke collega’s

Plezier in je werk, dat vinden we belangrijk. Net als leuke collega’s. Kindergarden staat bekend om haar enthousiaste en betrokken collega’s die ook van aanpakken weten. Zo kun je ervan op aan dat je fijn samenwerkt. Elk team per vestiging is uniek. Daardoor kun je echt kijken welke locatie bij jou past.

2. De sfeer

Het gevoel dat je welkom bent... De sfeer bij Kindergarden is persoonlijk en huiselijk. Om ervoor te zorgen dat alle medewerkers hier lang en gelukkig blijven werken, doen we er alles aan om te onderzoeken waar onze collega’s blij van worden. Zo investeren we in het behoud van medewerkers, jouw werkgeluk, vitaliteit, teambuilding en werven van collega’s. Jaarlijks organiseren we leuke events waar we samen onze successen vieren.

4. Procesmatig werken

Bezig zijn met het proces en niet het eindresultaat. We werken bij Kindergarden procesmatig. We geven de kinderen daarom open einde materialen zodat we ze stimuleren op het gebied van creativiteit en fantasie.

5. Vrijheid dagindeling

Dankzij ons rijke pedagogisch programma Wereldwijs, krijg je ruimte voor eigen inbreng. Jijzelf weet namelijk het beste wat de kinderen in jouw groep nodig hebben op het gebied van ontwikkeling. Je krijgt vrijheid voor de invulling van de dag en wanneer je wel behoefte hebt aan wat meer structuur, dan bieden wij je genoeg houvast en inspiratie. Daarnaast werken we ook met het beweegprogramma Friends call me Jim. Een leuke activiteit voor de kinderen op de peutergroep waarmee ze werken aan hun motorische ontwikkeling.

6. Ontwikkelmogelijkheden

Talenten worden gezien én gestimuleerd! Wil je je verdiepen of juist groeien in een andere functie? Dan krijg je hiervoor alle kansen. We sluiten 2 dagen per jaar de vestiging zodat jij de tijd krijgt voor training en ontwikkeling. Ook hebben we een eigen Kindergarden Academie waar de (online) leeromgeving een onderdeel van is. Deze is er om jou te inspireren en te laten ontwikkelen.

Daarnaast hebben we een High Potential traject waarbij een groep collega’s met dit programma voorsorteert op een nieuwe rol of specifieke ontwikkeling binnen de huidige functie. Ook bieden we de mogelijkheid om door te groeien naar de functie senior pedagogisch medewerker met bijpassende salarisschaal, namelijk schaal 7!

7. Korte lijnen in een groeiende organisatie

Onderdeel zijn van een grote organisatie brengt voordelen met zich mee. Stabiliteit, expertise en moderne, goede arbeidsvoorwaarden zijn hier voorbeelden van. We volgen de laatste ontwikkelingen rondom pedagogiek nauwgezet en blijven deze toepassen. Toch weten we ondanks dat, klein, persoonlijk en lokaal te blijven door het behoud van korte lijntjes binnen de organisatie.

8. Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Opgroeien in een veilig leefklimaat, vanaf het prille begin. We realiseren ons elke dag hoe belangrijk dat is, al is het helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Daarom zijn we een organisatie die haar verantwoordelijkheid neemt. Bijvoorbeeld door jaarlijks Het Babyhuis te sponsoren, waar moeders tijdelijk extra ondersteuning krijgen bij de zorg voor hun baby.

10. Uitdagende buitenruimtes

Onderdeel van onze panden zijn de prachtige (speelplek)tuinen. Ook deze zijn zo ingericht dat het zowel de kinderen als medewerkers inspireert en stimuleert. Natuurlijke materialen, veel beplanting en voldoende verzorgde speelmaterialen en middelen. Alles draagt bij aan een fijne werk- en speelomgeving.
 • “Het eerste waar ik aan moet denken bij Kindergarden is hoe enthousiast alle medewerkers spraken over het bedrijf. De goede sfeer die Kindergarden uitstraalt.”
  Jesse
  Coördinator Ontwikkeling en Kwaliteit
 • “Eigenlijk had een bekende mij aangeraden om te solliciteren bij Kindergarden. Zij vond het bedrijf goed bij mij passen. Dus heb ik gesolliciteerd en inmiddels werk ik al meer dan een jaar bij Kindergarden en heb het erg naar mijn zin. Het bedrijf zit steeds meer in mijn hart en ik begin ook meer mijn eigen draai te vinden op de groep en binnen de organisatie. Wat ik mooi vind aan Kindergarden is hoe ze staan voor diversiteit en echt een goed hart hebben voor hun medewerkers. Daarom heb ik destijds ook besloten bij Kindergarden te gaan werken. Ik raad anderen aan om bij Kindergarden te komen werken! Ondertussen hoop ik me steeds meer te kunnen ontwikkelen binnen Kindergarden
  en op nog veel meer mooie momenten.”
  Joran
  Pedagogisch medewerker