BBL-opleiding pedagogisch medewerker bij Kindergarden

 

Wil je aan de slag als pedagogisch medewerker bij Kindergarden, zelfs als je nog niet beschikt over het juiste diploma? Dat kan met onze landelijk erkende BBL-opleiding tot pedagogisch medewerker! Ook wel Beroepsbegeleidende Leerweg. 

Wat ons bijzonder maakt, is dat onze opleiding volledig is afgestemd op ons eigen pedagogisch programma en onze werkwijze.

Leren in de praktijk

Indeling van de opleiding

Tijdens de BBL pedagogisch medewerker bij Kindergarden combineer je werken en leren. Je krijgt één dag in de week theorieles op school (MBO Utrecht). Daarnaast werk je 3 of 4 dagen in de week bij een Kindergarden vestiging.

Leren naast je studie

Naast je studie- en werkdagen heb je ook minimaal één dag per week om te studeren. Op deze manier leer je direct vanuit de praktijk en bouw je aan je portfolio.

Werken op de groep

Tijdens deze BBL-opleiding leer je alle essentiële kennis die nodig is voor het werken met kinderen. Je leert activiteiten te organiseren, de ontwikkeling van kinderen te stimuleren, dagelijkse verzorgingstaken uit te voeren, om te gaan met specifiek gedrag, en hoe je een veilige omgeving creëert voor de kinderen. Dit mag je in de praktijk brengen tijdens jouw werk op één van onze vestigingen. Gedurende je opleiding breiden we je taken en verantwoordelijkheden steeds verder uit.

Wil jij weten waarom het zo leuk is om bij ons te werken? Lees het hier in de 10 redenen om bij Kindergarden te werken.

Kom alles te weten over onze BBL-opleiding

Alle informatie over de opleiding

Opleidingsduur

In 1,5 tot 2 jaar kun je de BBL pedagogisch medewerker afronden. Tijdens onze BBL-opleiding bieden we maatwerk aan. Dit zorgt ervoor dat het per persoon wat kan verschillen hoe snel de opleiding wordt afgerond.

Vereisten van de opleiding

Voor het starten van onze BBL-opleiding heb je minimaal een afgerond MBO2, VMBO-TL of HAVO diploma nodig. 

Opleidingskosten

De BBL-opleiding bij Kindergarden wordt volledig vergoed, inclusief studieboeken. Dat betekent dat je geen kosten hoeft te maken voor onze BBL-studie. Reis je voor jouw BBL-studie met het OV? Dan worden deze kosten ook volledig vergoed. Als je met de auto komt (ongeacht de reisafstand) bedraagt dit 21 cent per kilometer.

Salaris

Je ontvangt € 1.706,38 bruto per maand als je drie dagen (24,75 uur per week) in de week werkt (CAO schaal 5, trede 9). Als je je diploma hebt behaald blijf je als pedagogisch medewerker werken op een van onze vestigingen en word je ingeschaald conform CAO in schaal 6 (€ 2.539 - € 3.489,- bruto per maand). Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 4% eindejaarsuitkering.

Looptijd

Je legt je vast aan Kindergarden om in een periode van 1,5 tot 2 jaar de opleiding af te ronden en 2 jaar werkzaam te blijven bij Kindergarden. Na het behalen van jouw diploma, bieden wij je direct een vast contract aan. Dat geeft alvast rust voor de toekomst.

Diploma

Wanneer je de BBL pedagogisch medewerker hebt afgerond, heb je een niveau 3 of niveau 4 diploma. Je mag jezelf pedagogisch medewerker (niveau 3) of gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4) noemen. Hiermee ben je gekwalificeerd om te werken in de kinderopvang. De BBL-opleiding van Kindergarden is een landelijk erkende opleiding. 

 • 'Wat ik zo fijn vind, is dat je er van begin af aan helemaal bij hoort. Je voelt je zeker geen ‘BBL-er .'
  Naima
  Pedagogisch medewerker - BBL

Wie zoeken wij?

Deel jij met ons de passie voor de begeleiding, verzorging en ontwikkeling van kinderen? Ben jij leergierig en wil je altijd al aan de slag in de kinderopvang, maar mis je het juiste diploma?

 • Je gaat op de vrijdag naar MBO Utrecht voor de opleiding en werkt 3 of 4 dagen op één van onze vestigingen.
 • Je bent gemotiveerd, leergierig en enthousiast om een nieuw avontuur aan te gaan en jezelf te ontwikkelen.
 • Je hebt een opleiding afgerond op minimaal MBO 2, VMBO-TL, HAVO of hoger.
 • Je committeert je aan Kindergarden om in een periode van 1,5 tot 2 jaar de opleiding af te ronden en 2 jaar werkzaam te blijven bij Kindergarden.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed en je rekenvaardigheid is op niveau. Je bent bereid hiervoor een toets af te leggen.

Wat bieden we jou?

 • Salaris: Je ontvangt € 1.706,38 bruto per maand als je drie dagen (24,75 uur per week) in de week werkt (CAO schaal 5, trede 9). Als je je diploma hebt behaald blijf je als pedagogisch medewerker werken op een van onze vestigingen en word je ingeschaald conform CAO in schaal 6 (€ 2.539 - € 3.489,- bruto per maand). Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 4% eindejaarsuitkering.
 • Opleiding: Een volledig betaalde opleiding (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker niveau 3 of 4, inclusief studiemateriaal en begeleiding door ervaren professionals tijdens je lesdag en op je werk. 
 • Contract: Een tweejarig contract (voor de duur van de studie) met vaste uren voor 3 dagen per week en een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd na het behalen van je diploma.
 • Reiskostenvergoeding: We vergoeden je reiskosten voor het OV volledig. Als je met de auto komt (ongeacht de reisafstand) bedraagt dit 21 cent per kilometer.
 • Vakantiedagen: Jaarlijks 210 verlofuren (op basis van 36 uur per week).

Binnenkijken@Kindergarden?

Leuk, vrijblijvend en zomaar even binnenkijken op één van onze vestigingen? Proef de sfeer, ontmoet onze collega’s en kom alles te weten over het werken bij Kindergarden. En dat op een moment dat het jou uitkomt. We maken tijd, speciaal voor jou!

Solliciteren voor de BBL-opleiding?

Bekijk de vacatures en geef je snel op!

Veel gestelde vragen

 • Hoe kan ik mij aanmelden voor de BBL-opleiding pedagogisch medewerker bij Kindergarden?

De Kindergarden BBL-opleiding start twee keer in het jaar. Voordat de opleiding begint, worden de BBL-vacatures online gezet. In deze periode kun je solliciteren voor de nieuwe ronde van onze BBL-opleiding.
 • Wat is een BBL-opleiding?

Een BBL-opleiding, ofwel Beroeps Begeleidende Leerweg, combineert leren en werken. Studenten brengen een groot deel van hun tijd door op de werkvloer, waar ze praktijkervaring opdoen onder begeleiding van een werkgever. Tegelijkertijd volgen ze theoretische lessen, meestal één dag per week, bij een onderwijsinstelling.
 • Wat kun je als beroep doen met de BBL-opleiding pedagogisch medewerker

Wanneer je de BBL-opleiding pedagogisch medewerker hebt afgerond, kun je aan de slag in een kinderdagverblijf, of op de naschoolse opvang (BSO). 
 • Hoe lang duurt de BBL-opleiding pedagogisch medewerker bij Kindergarden?

De BBL-opleiding van Kindergarden duurt 1 tot 1,5 jaar. Onze opleiding biedt maatwerk aan. Daarom kan de tijd waarin de opleiding wordt afgerond per persoon wat verschillen.
 • Hoeveel dagen moet ik naar school/werken tijdens de BBL-opleiding pedagogisch medewerker?

Bij Kindergarden werk je 3 of 4 dagen op één van onze vestigingen. Eén dag in de week ga je naar school (MBO-Utrecht). 
 • Hoeveel kost de BBL-opleiding pedagogisch medewerker?

Niks! Jouw studiekosten worden volledig vergoed. Maak je OV-kosten voor je studie? Dan vergoeden wij deze ook volledig. 
 • Wat zijn de toelatingseisen voor de BBL-opleiding pedagogisch medewerker?

De minimale toelatingseisen voor het starten van een BBL-opleiding bij Kindergarden is een afgerond diploma op MBO 2, VMBO-TL, of HAVO niveau.  
 • Hoeveel salaris verdien ik bij de BBL-opleiding pedagogisch medewerker?

Je ontvangt € 1.706,38 bruto per maand als je drie dagen (24,75 uur per week) in de week werkt (CAO schaal 5, trede 9). Als je je diploma hebt behaald blijf je als pedagogisch medewerker werken op een van onze vestigingen en word je ingeschaald conform CAO in schaal 6 (€ 2.539 - € 3.489,- bruto per maand). Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 4% eindejaarsuitkering.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Bekijk dan nog meer veel gestelde vragen. Of mail naar vacature@kindergarden.nl.