Kom werken en leren bij Kindergarden!

Wij betalen je BBL-opleiding en je ontvangt meteen salaris

Aan de slag als pedagogisch medewerker bij Kindergarden. Ook als je nog niet beschikt over de juiste opleiding. Die behaal je namelijk via onze BBL-opleiding van de Kindergarden Academie. Wil je graag in de kinderopvang werken? Ben je leergierig en sta je open voor nieuw avontuur? Wij leiden je graag op aan onze eigen Kindergarden Academie. Je volgt via ons leer- en werkprogramma in 1,5 tot 2 jaar de opleiding (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker niveau 3 (of 4). Wij betalen de opleiding en… je ontvangt meteen salaris!

Opleiding tot (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker niveau 3 (of 4)

In 1,5 tot 2 jaar volg je de opleiding tot (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker niveau 4. Daarmee ben je gekwalificeerd om te werken in de kinderopvang. Tijdens de BBL opleiding leer je alle aspecten die je nodig hebt om op de groep te werken. Denk aan het verzorgen van activiteiten op de groep, ontwikkeling stimuleren van kinderen, de dagelijkse verzorging, hoe om te gaan met bijzonder gedrag en hoe je een veilig pedagogisch klimaat creëert. Uniek bij Kindergarden is dat de opleiding compleet is afgestemd op ons eigen pedagogisch programma en de manier waarop wij werken. Rond je de opleiding succesvol af, dan kun je direct aan de slag als gekwalificeerd pedagogisch medewerker op één van onze vestigingen.

Je leert het meest in de praktijk

Bij Kindergarden werk en leer je tegelijk. Tijdens de opleiding ga je op vrijdag naar MBO Utrecht en werk je 3 of 4 dagen op één van onze vestigingen. Naast je studie en werkdagen heb je ook nog minimaal een dag per week ruimte om te studeren. Zo leer je direct vanuit de praktijk en bouw je zelfstandig aan je portfolio. Je leert immers het meeste tijdens het werk. Tijdens je opleiding ben jij net als je collega’s op de vestiging verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding, verzorging en de ontwikkeling van de kinderen op het kinderdagverblijf. Je moedigt ze aan zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken. We bouwen jouw taken en verantwoordelijkheden steeds verder uit gedurende je opleiding.

Wie zoeken we?

Deel jij met ons de passie voor de begeleiding, verzorging en ontwikkeling van kinderen? Ben jij leergierig en wil je altijd al aan de slag in de kinderopvang, maar mis je het juiste diploma?

 • Je gaat op de vrijdag naar MBO Utrecht voor de opleiding en werkt 3 of 4 dagen op één van onze vestigingen.
 • Je bent gemotiveerd, leergierig en enthousiast om een nieuw avontuur aan te gaan en jezelf te ontwikkelen.
 • Je hebt een opleiding afgerond op minimaal MBO 2, VMBO-TL, HAVO of hoger.
 • Je committeert je aan Kindergarden om in een periode van 1,5 tot 2 jaar de opleiding af te ronden en 2 jaar werkzaam te blijven bij Kindergarden.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed en je rekenvaardigheid is op niveau. Je bent bereid hiervoor een toets af te leggen.

Wat bieden we jou?

 • Salaris: Je ontvangt € 1.672,69 bruto per maand als je drie dagen (24,75 uur per week) in de week werkt (CAO schaal 5, trede 9 op basis van 36 uur € 2.433,- per maand). Als je je diploma hebt behaald blijf je als pedagogisch medewerker werken op een van onze vestigingen en word je ingeschaald conform CAO in schaal 6 (€ 2.489 - € 3.421,- bruto per maand). Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 3% eindejaarsuitkering.
 • Opleiding: Een volledig betaalde opleiding (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker niveau 3 of 4, inclusief studiemateriaal en begeleiding door ervaren professionals tijdens je lesdag en op je werk. 
 • Contract: Een tweejarig contract (voor de duur van de studie) met vaste uren voor 3 dagen per week en een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd na het behalen van je diploma.
 • Reiskostenvergoeding: We vergoeden je reiskosten voor het OV volledig. Als je met de auto komt (ongeacht de reisafstand) bedraagt dit 21 cent per kilometer.
 • Vakantiedagen: Jaarlijks 210 verlofuren (op basis van 36 uur per week).
 • 'Wat ik zo fijn vind, is dat je er van begin af aan helemaal bij hoort. Je voelt je zeker geen ‘BBL-er .'
  Naima
  Pedagogisch medewerker - BBL

Heb je een vraag?

We snappen dat we mogelijk niet al je vragen kunnen beantwoorden via onze website. Wil jij graag meer informatie over bijvoorbeeld de startdatum van een nieuwe klas, de eisen of het opleidingsprogramma? Kijk ook eens bij de veel gestelde vragen. Hier geven we antwoord op de meest voorkomende vragen. Staat jouw vraag en/of antwoord hier niet tussen en wil je ons toch graag persoonlijk spreken? Neem dan contact met ons op via vacature@kindergarden.nl.

Ik blijf graag op de hoogte

Je weet nu al zeker dat dit jouw toekomst is en wilt graag deelnemen aan de BBL bij Kindergarden. Laat dan je gegevens bij ons achter. Zo ben jij als eerste op de hoogte zodra wij gaan werven voor een nieuwe BBL opleiding.