Via het EVC-traject bijscholen tot pedagogisch medewerker

Wij betalen je bijscholing en je ontvangt meteen salaris

Je betekent graag iets voor anderen en jouw liefde en passie voor werken met kinderen is groot. Toch heb je de stap (nog) niet genomen om echt te switchen van baan, simpelweg omdat je de juiste diploma’s mist. Goed nieuws: dankzij het EVC-traject kun je bij Kindergarden werken zonder specifiek MBO-diploma voor de kinderopvang!

Leerwerktraject voor pedagogisch medewerker EVC

EVC staat voor Erkenning van eerder Verworven Competenties. Wat je geleerd hebt op school, in je werk of privé wordt beoordeeld en erkend. EVC maakt zichtbaar welke kennis, inzichten en ervaringen je hebt opgedaan, van vrijwilligerswerk tot zelfstudie. Het werkt zo: jij verzamelt jouw relevante informatie zoals certificaten, werkervaring en referenties. Deze wordt beoordeeld door experts van het EVC Centrum Nederland.

Beoordeling positief? Dan ontvang je een ervaringscertificaat dat na het goed doorlopen van ons leerwerktraject resulteert in een branchecertificaat. Er is tijdens het leerwerktraject extra aandacht voor het leren in de praktijk – je gaat meteen aan de slag als pedagogisch medewerker.

EVC: bewijs van kennis en vaardigheden

Met het branchecertificaat voldoe je aan de landelijke kwalificatie-eis volgens de CAO-kinderopvang. Het certificaat is een bewijs van kennis en vaardigheden in plaats van een diploma: je hoeft dus geen MBO-diploma voor kinderopvang meer te halen en mag als pedagogisch medewerker in elke kinderopvang aan de slag. Het mooie is ook dat jij het tempo bepaalt. De duur van het EVC-leerwerktraject is afhankelijk van hoe snel jij het branchecertificaat weet te behalen. Het traject duurt maximaal 6 maanden. Kindergarden betaalt je bijscholing en je ontvangt meteen salaris.

Alle praktische informatie op een rijtje

• Kindergarden betaalt volledig de bijscholing en je ontvangt salaris voor de dagen die je werkt.

• Je behaalt een branchecertificaat waardoor je als pedagogisch medewerker kunt werken.

• Je werkt 3 of 4 dagen in de week en volgt daarnaast in eigen tempo het EVC-leertraject.

• We bieden je een salaris conform de CAO Kinderopvang (schaal 5, trede afhankelijk van werkervaring).

• Als je je branchecertificaat hebt behaald kun je als pedagogisch medewerker blijven werken op een van onze vestigingen en word je ingeschaald conform CAO in schaal 6.

• Je hebt bij voorkeur minimaal een MBO 4 diploma, HBO of hoger op zak óf je hebt affiniteit/werkervaring met werken in de kinderopvang, buitenschoolse opvang en/of peuterspeelzaal.

• Je ontvangt een contract voor 8 maanden met vaste uren. Minimaal 24 uur per week op het kinderdagverblijf of 12 uur op de buitenschoolse opvang.

• Nadat je de proeftijd hebt doorlopen, start je met het EVC traject.


Twijfel je of het EVC-traject geschikt is voor jou? Doorloop dan onderstaande stappen:


  • 'Wat ik zo fijn vind, is dat je er van begin af aan helemaal bij hoort. Je voelt je zeker geen ‘BBL-er .'
    Naima
    Pedagogisch medewerker - BBL

Heb je een vraag?

We snappen dat we mogelijk niet al je vragen kunnen beantwoorden via onze website. Wil jij graag meer informatie over bijvoorbeeld de startdatum van een nieuwe klas, de eisen of het opleidingsprogramma? Kijk ook eens bij de veel gestelde vragen. Hier geven we antwoord op de meest voorkomende vragen. Staat jouw vraag en/of antwoord hier niet tussen en wil je ons toch graag persoonlijk spreken? Neem dan contact met ons op via vacature@kindergarden.nl.