Wat is jouw route naar onze BSO?

30 nov 2023

Direct aan de slag op een van onze BSO’s? Oké! Hieronder vind je een lijst met alle opleidingen op MBO en HBO niveau die jou kwalificeren voor werken op de BSO. Maar eerst: wat houdt het werk op de BSO eigenlijk in en waarom is het zo leuk?

Wil jij de vrijheid om jouw interesse en achtergrond mee te nemen naar je werk? Lees dan vooral verder... Als pedagogisch medewerker op onze buitenschoolse opvang (BSO) krijg jij het vertrouwen om kinderen in de leeftijdsgroep van 4 tot 12 jaar een leuk en leerzaam programma te bieden. Jij kunt voor de juiste balans zorgen tussen inspanning en ontspanning, wat je passie ook is: sport, bewegen, muziek, dans, spel, koken, knutselen, natuur of techniek. Dat dit bijdraagt aan jouw werkgeluk hoeft geen betoog: je kunt een dag op de BSO de invulling geven die bij jou past. Onze vestigingen zijn daarbij even uitdagend als inspirerend. Voor de kinderen en voor jou


Elke dag een nieuwe ontdekkingsreis

Tien tegen één dat je heel happy wordt op onze BSO of je nu bijvoorbeeld fotograaf bent, danser, grafisch vormgever, muzikant, in gehandicapten zorg werkt of maatschappelijk werker bent.

Onze vestigingen zijn zo ingericht dat ze aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Met passend sport- en spelmateriaal. En als het pand het toe laat, zijn er aparte ruimten voor specifieke activiteiten. Een Kids keuken op kinderhoogte bijvoorbeeld, een kleinkunst atelier, computerruimte, huiskamer, een Hoe? Zo! lab om proefjes te doen of een gymzaal. Zo help je spelenderwijs om talenten en interesses te ontdekken, maar ook verder te ontwikkelen. Buiten is net zo belangrijk als binnen. Bewegen en plezier staan centraal: ga hutten of vlotten bouwen, leer de kinderen vuur maken, ga de moestuin of het bamboebos in, of laat de kinderen zich lekker uitleven op het grasveld.


 Je wordt blij van onze BSO


Actie of even chillen na een drukke schooldag? Of allebei? Op de BSO mogen de kinderen zelf aangeven aan welke activiteiten ze mee willen doen. Als ze iets leuk vinden, zijn ze namelijk meer betrokken en voelen ze zich verantwoordelijk, bijvoorbeeld om voor onze dieren te zorgen.

Samen maken jullie er een fantastische middag van of je nu gaat voetballen, mozaïeken, een hut bouwt, gaat slacklinen in de tuin, muziekles geeft of helpt bij het huiswerk. Jij krijgt alle tijd en ruimte om aandacht aan de kinderen te geven. Bij Kindergarden is de ontwikkeling van de kinderen uitgangspunt. Ons pedagogisch programma Wereldwijs helpt je daarbij.

Wat zegt adjunct- vestigingsmanager Ivan?

Ivan Hogervorst (26) is adjunct-vestigingsmanager van de BSO Tuibrug in Houten. Hij vertelt dat de kinderen veel meer vrijheid hebben op de BSO dan op school: ‘Vanaf zeven-plus wordt het makkelijker voor ze om te kiezen. Ze mogen chillen, maar we bieden voor iedereen activiteiten aan. Op de 128 kinderen wel tien dingen, waardoor een kind altijd de vrije keuze heeft: op dit moment kan ik dit gaan doen als ik er zin in heb. Vaak kiest het niet eens voor vrij spelen, maar voor een activiteit. Dat is anders dan op school: daar moet je aan rekenen en taal doen. Die keuzevrijheid vinden kinderen heel leuk, en daar spelen we op in.’

Werken op de BSO: de voordelen

Als je van kinderen houdt en graag met ze werkt, biedt de BSO een geweldige kans om je passie te volgen en een positieve invloed op hun leven te hebben. Je kunt trots zijn op de impact die je hebt op

hun ontwikkeling. Je bent betrokken bij verschillende activiteiten en projecten, variërend van sport en spel tot creatieve en educatieve bezigheden. Dit maakt je baan interessant en divers. Je werkt in een team. Dit bevordert samenwerking, communicatieve vaardigheden en teambuilding.

De BSO biedt flexibele werktijden (je start later op de dag), wat gunstig kan zijn als je een gezin hebt of andere verplichtingen buiten het werk. Je krijgt bij Kindergarden de kans om te leren over pedagogiek en psychologie, wat nuttige kennis kan zijn, zelfs als je besluit in de toekomst van carrière te veranderen. Je communiceert met ouders en andere professionals in de kinderopvang, wat je sociale vaardigheden kan verbeteren. Kindergarden biedt tot slot mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en bijscholing.


Doorgroeimogelijkheden BSO

Blij op de BSO en de ambitie om door te groeien? Bijvoorbeeld als BSO coördinator? Dan ben je – naast je werk om kinderen te helpen hun talenten en interesses te ontdekken en ontwikkelen – bezig met taken als de planning, het rooster, vakanties en het regelen van studiedagen. Samen met je team bedenk je dagprogramma’s die zijn afgestemd op ons pedagogisch beleid Wereldwijs en de behoefte van de kinderen.


Opleidingen voor de BSO


Om op de BSO te werken heb je een diploma nodig. Wist je dat de diploma-route naar onze BSO heel divers is? Dit zijn meer opleidingen dan je denkt! Ook hebben we Werken en leren trajecten waaronder het bijschool traject en het zij-instroom traject bij Kindergarden.

Kom op sporters, creatieven, docenten, pedagogen, communicatiespecialisten en zorgmedewerkers! Je kunt direct beginnen als pedagogisch medewerker op de BSO. Als bijbaan kan ook, mits je voldoende gekwalificeerd bent. Wat vragen we? Alle opleidingen voor pedagogisch medewerker, of een andere opleiding waardoor je gekwalificeerd bent om op de BSO te werken. 

Ben jij benieuwd met welke opleidingen je direct kunt starten op de BSO? Klik dan op de knop hieronder. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Ontwikkel kinderen... en jezelf!

Ga je aan de slag op de BSO van Kindergarden, dan kom je bij een Great Place to Work. We werken met hart en ziel en zijn trots op wat we doen. Elke dag weer. Wij willen ons blijven ontwikkelen – ook op het gebied van BSO – en jouw mening is hierin belangrijk. Daarnaast kijken we naar jouw individuele behoefte, wat is het beste voor jou? We investeren in je persoonlijke en professionele groei vanuit onze eigen Kindergarden Academie en kijken samen naar een goede werk-privé balans.


Zin in een uitdaging?


Je had het al begrepen: we zijn op zoek naar pedagogisch medewerkers voor onze BSO’s die zin hebben in een uitdaging, flexibel zijn en een dosis enthousiasme met zich meebrengen. Naar jou dus!