Kindergarden Terwijde

Utrecht

In Leidsche Rijn word je bijna overal omgeven door nieuwbouw, maar midden in Terwijde lag in de Middeleeuwen het buitenverblijf Hof ter Weyde van de kloosterorde van de Utrechtse Johannieters. In dit rijksmonument, een van de oudste boerderijen van Nederland, vind je nu ons kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang, gaaf toch?
Louis Armstrongboulevard 50, Utrecht
6 groepen
19 medewerkers
2 vacatures

Onze vestiging

Een huiselijk gevoel én een uitdagende, leerrijke omgeving. Daaraan herken je ook deze bijzondere vestiging van Kindergarden. Alles draagt bij aan een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Het leer- en speelmateriaal bieden we zo aan dat de kinderen uitgedaagd worden om een stapje verder te zetten in hun ontwikkeling.

Deze boerderij maakt echt iedereen blij, de medewerkers maar ook de allerkleinsten. Want voor de meeste van onze babygroepen hebben we bijvoorbeeld een eigen aangrenzende babytuin waar de kindjes in een afgeschermd gedeelte veilig van de buitenlucht kunnen genieten. Prettig toch?

Je vindt ons midden in Leidsche Rijn, vlak bij de afslag van de A2.

Bijzonder bij Kindergarden Terwijde

 • Babytuin

  In onze babytuin genieten de baby’s veilig van de buitenlucht in hun eigen afgeschermd gedeelte met hun eigen spelmateriaal, zoals speciale voelelementen.

 • Friends call me Jim

  Twee keer per week bewegen de dreumesen en peuters lekker met echt uitdagende materialen. Op basis van magische verhalen stimuleren we de fantasie en beleving van de kinderen waardoor ze het plezier in bewegen ontdekken.

 • Kinderkapper

  Eens per kwartaal komt er een kinderkapper langs op onze vestiging die de haartjes van je kind kan knippen als je dat wilt. Wel zo makkelijk!

 • Ontdektuin

  Onze grote groene tuin nodigt echt uit om te gaan ontdekken en spelen. De buitenkeuken, ons bamboebos of het blote voetenpad, alles zorgt ervoor dat een kind wordt uitgenodigd om te gaan ontdekken en spelen.

Onze visie

Werken op deze vestiging zit 'm eigenlijk in alles. Je stapt elke dag binnen in een lichte en inspirerende ruimte waardoor jij vanuit rust met de kinderen kunt werken. Dagelijks zorgen de huishoudelijk medewerker en de vestigingsmanager ervoor dat vrijwel alle bijkomende taken bij je uit handen worden genomen. Dit doen ze zodat jij je aandacht volledig kunt richten op dat wat je leuk vindt en waar je goed in bent, namelijk bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen op jouw groep. Samen met ons hechte team, bestaande uit ervaren en hardwerkende collega's, houd jij de vestiging draaiende.

We zijn benieuwd naar jouw passies! Alle collega's nemen hun eigen interesses mee die ze verwerken in de dagelijkse activiteiten met de kinderen. Wel zo leuk natuurlijk om je talenten in te zetten op jouw eigen manier. Het zorgen voor en opvoeden van kinderen brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Wanneer je hierbij hulp nodig hebt, komt er een pedagogisch coach naar de vestiging die jou één op één zal helpen en begeleiden hierin. Op deze manier krijg je de juiste ondersteuning bij jouw groei en bieden we daarnaast nog extra tijd en middelen voor ontwikkeling.
 • Met veel plezier zorg ik als preventie coach voor de kwaliteit van de veiligheid en gezondheid op onze vestiging. Het is fijn om extra toe te kunnen voegen aan de kwaliteit, terwijl ik ook met veel plezier op de groep sta! Bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen én aan de kwaliteit tegelijkertijd, is voor mij een mooie uitdagende combinatie.
  Mariska
  Preventie coach
 • In mijn rol als pedagogisch expert ben ik samen met de vestigingsmanager verantwoordelijk voor de pedagogische kwaliteit op deze vestiging. Ik vind het super om alle kinderen te kunnen helpen in de verschillende ontwikkelingsgebieden.
  Jelske
  Pedagogisch expert

Binnenkijken@Kindergarden?

Leuk, vrijblijvend en zomaar even binnenkijken op één van onze vestigingen? Proef de sfeer, ontmoet onze collega’s en kom alles te weten over het werken bij Kindergarden. En dat op een moment dat het jou uitkomt. We maken tijd, speciaal voor jou!

Op onze vestiging kan je aan de slag op:

 • Babygroep Kindergarden

  2 Babygroepen

  0 - 2 jaar

 • Dreumesgroep Kindergarden

  1 Dreumesgroep

  1 - 3 jaar

 • Peutergroep Kindergarden

  2 Peutergroepen

  2 - 4 jaar

 • Peuterplusgroep Kindergarden

  1 Peuter+ groep

  3+ jaar