Kindergarden Bankaplein

Den Haag

In januari 2024 gingen de deuren open van onze nieuwe vestiging in Den Haag, een prachtig rijksmonument uit 1882 dat binnen én buiten helemaal aan onze wensen is aangepast. 
Bankaplein 3, Den Haag
7 groepen
40 medewerkers
5 vacatures

Onze vestiging

Zo grenzen de baby-slaapkamers direct aan de groepsruimte. Ook is er een snoezelruimte waar de baby’s tot rust kunnen komen. Op de dreumesgroep zijn er sensomotorische cirkels aan de muur bevestigd waar de kinderen aan kunnen voelen. En op de peutergroepen zijn er huisjes om te ontspannen of een boekje te lezen. Ook de peutergroepen hebben aansluitende slaapkamers, met een eigen toiletgroep en kleine wc’s. 

De tuin is een feest. Niet alleen volgens onze ouders... Een fantastische ruimte waar de kinderen op ontdekking kunnen gaan: touw-klimelementen, een ‘tankstation’ voor de fietsjes, een uitdagende helling waar je heerlijk je energie kwijt kunt en een zandbak die gevuld kan worden met water vanuit de grote waterboomstam. De afgeschermde babytuinen kijken uit op de grote tuin. Ze hebben een kleine zandbak en een klimelement om de motorische ontwikkeling te stimuleren. 

We prijzen ons gelukkig met ons vaste, hechte team dat heel divers is. Iedere pedagogisch medewerker heeft haar of zijn bijzondere kwaliteiten en is gedreven om mee te denken met alles wat er elke dag op onze vestiging gebeurt. We vinden het leuk en gezellig om samen dingen te doen. Net als de kinderen!

We hebben geen parkeerplaatsen op eigen terrein. Onze vestiging is super bereikbaar met het openbaar vervoer (bus 22 stopt voor de deur), met de fiets en te voet. 

Bijzonder bij Kindergarden Bankaplein

 • Een peuter atelier bij Kindergarden

  Atelier

  Vaak splitsen we de dreumes- en peutergroepen op in kleinere groepjes, zodat we met meer focus en aandacht een activiteit kunnen uitvoeren. Zoals in ons atelier; hier mogen de peuters hun fantasie en creativiteit de vrije hand geven en laten we ze vrij in wat ze maken.

 • Babytuin

  In onze babytuin genieten de baby’s veilig van de buitenlucht in hun eigen afgeschermd gedeelte. En de oudere kinderen kunnen zich hierdoor naar hartenlust verstoppen in de wilgentunnel, spelen in de zandbak of kunnen racen op de kleine fietsjes of skelters.

 • Muziek- en dansles

  Wekelijks geven we muziek- en dansles aan onze kinderen. Muziek helpt kinderen bij het maken van contact en het opbouwen van vertrouwen en daarbij vinden de kinderen het heerlijk om bewegingen na te bootsen. Hiermee ontdekken ze gelijk wat hun lichaam allemaal kan.

 • Activiteiten op een peuterplusgroep bij Kindergarden

  Peuterplusgroep

  Op onze peuterplusgroep spelen we bewust in op de specifieke ontwikkelbehoeften van de peuters. Hun zelfstandigheid vergroten is ons doel en we dagen ze juist uit om zoveel mogelijk zelf te doen, want dat komt straks op school goed van pas!

Onze visie

Werken op deze vestiging zit 'm eigenlijk in alles. Je stapt elke dag binnen in een lichte en inspirerende ruimte waardoor jij vanuit rust met de kinderen kunt werken. Dagelijks zorgen de huishoudelijk medewerker en de vestigingsmanager ervoor dat vrijwel alle bijkomende taken bij je uit handen worden genomen. Dit doen ze zodat jij je aandacht volledig kunt richten op dat wat je leuk vindt en waar je goed in bent, namelijk bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen op jouw groep. Samen met ons hechte team, bestaande uit ervaren en hardwerkende collega's, houd jij de vestiging draaiende.

We zijn benieuwd naar jouw passies! Alle collega's nemen hun eigen interesses mee die ze verwerken in de dagelijkse activiteiten met de kinderen. Wel zo leuk natuurlijk om je talenten in te zetten op jouw eigen manier. Het zorgen voor en opvoeden van kinderen brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Wanneer je hierbij hulp nodig hebt, komt er een pedagogisch coach naar de vestiging die jou één op één zal helpen en begeleiden hierin. Op deze manier krijg je de juiste ondersteuning bij jouw groei en bieden we daarnaast nog extra tijd en middelen voor ontwikkeling.
 • Om kinderen in de eerste levensjaren te mogen ondersteunen in hun ontwikkeling is het mooiste wat er is.
  Emma
  Pedagogisch expert
 • De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt om van huishoudelijk medewerker door te groeien naar pedagogisch medewerker heb ik te danken aan Kindergarden 
  Fatiha
  Pedagogisch medewerker
 • Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van de ontwikkeling van het kind en dat ik het kind mag begeleiden in de ontdekkingstocht tijdens de ontwikkeling. 
  Melissa
  Pedagogisch medewerker

Binnenkijken@Kindergarden?

Leuk, vrijblijvend en zomaar even binnenkijken op één van onze vestigingen? Proef de sfeer, ontmoet onze collega’s en kom alles te weten over het werken bij Kindergarden. En dat op een moment dat het jou uitkomt. We maken tijd, speciaal voor jou!

Op onze vestiging kan je aan de slag op:

 • Babygroep Kindergarden

  3 Babygroepen

  0 - 2 jaar

 • Dreumesgroep Kindergarden

  1 Dreumesgroep

  1 - 3 jaar

 • Peutergroep Kindergarden

  2 Peutergroepen

  2 - 4 jaar

 • Peuterplusgroep Kindergarden

  1 Peuter+ groep

  3+ jaar