Kindergarden Alexanderstraat

Den Haag

Ons kinderdagverblijf zit in een prachtig oud bankgebouw. Iedereen geniet hier van ons atelier, de bibliotheek en de tuin. In ons atelier gaan we vaak met een klein groepje baby's, dreumesen of peuters aan de slag. We bieden hier andere knutselmaterialen aan dan op de groep, zoals magisch zand of een activiteit uit onze atelierkast. Het doel is dat de kinderen ontdekkend leren: ze experimenteren in het atelier met uiteenlopende materialen, technieken en vormen.
Alexanderstraat 26, Den Haag
9 groepen
40 medewerkers
0 vacatures

Onze vestiging

In onze bieb schuiven we in een handomdraai de tafels aan de kant. Dan hebben we heel veel ruimte om te dansen en te gymen. We geven er ook wekelijks muziek- en dansles, de laatste vanuit de dansopleiding in Den Haag. Motoriek, associatief vermogen, samenwerken en creativiteit, het zijn allemaal dingen die met deze lessen worden aangeraakt.

Zelfs voor een pand in de ambassadewijk is onze tuin mega-groot, met een wilgentunnel om je te verstoppen, zandbakken en moestuintjes. Plus een fijn afgeschermd deel voor onze allerkleinsten, inclusief zandbakje en kunstgras.

Tram 1 stopt voor de deur en je kunt je auto makkelijk kwijt. De aansluiting naar de snelweg is een eitje. Rijd de Javastraat af, dan ben je zo in het centrum!

Bijzonder bij Kindergarden Alexanderstraat

 • Een peuter atelier bij Kindergarden

  Atelier

  Vaak splitsen we de dreumes- en peutergroepen op in kleinere groepjes, zodat we met meer focus en aandacht een activiteit kunnen uitvoeren. Zoals in ons atelier; hier mogen de peuters hun fantasie en creativiteit de vrije hand geven en laten we ze vrij in wat ze maken.

 • Een babytuin bij Kindergarden

  Babytuin

  In onze babytuin genieten de baby’s veilig van de buitenlucht in hun eigen afgeschermd gedeelte. En de oudere kinderen kunnen zich hierdoor naar hartenlust verstoppen in de wilgentunnel, spelen in de zandbak of kunnen racen op de kleine fietsjes of skelters.

 • Muziek- en dansles

  Wekelijks geven we muziek- en dansles aan onze kinderen. Muziek helpt kinderen bij het maken van contact en het opbouwen van vertrouwen en daarbij vinden de kinderen het heerlijk om bewegingen na te bootsen. Hiermee ontdekken ze gelijk wat hun lichaam allemaal kan.

 • Activiteiten op een peuterplusgroep bij Kindergarden

  Peuterplusgroep

  Op onze peuterplusgroep spelen we bewust in op de specifieke ontwikkelbehoeften van de peuters. Hun zelfstandigheid vergroten is ons doel en we dagen ze juist uit om zoveel mogelijk zelf te doen, want dat komt straks op school goed van pas!

Onze visie

Werken op deze vestiging zit 'm eigenlijk in alles. Je stapt elke dag binnen in een lichte en inspirerende ruimte waardoor jij vanuit rust met de kinderen kunt werken. Dagelijks zorgen de huishoudelijk medewerker en de vestigingsmanager ervoor dat vrijwel alle bijkomende taken bij je uit handen worden genomen. Dit doen ze zodat jij je aandacht volledig kunt richten op dat wat je leuk vindt en waar je goed in bent, namelijk bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen op jouw groep. Samen met ons hechte team, bestaande uit ervaren en hardwerkende collega's, houd jij de vestiging draaiende.

We zijn benieuwd naar jouw passies! Alle collega's nemen hun eigen interesses mee die ze verwerken in de dagelijkse activiteiten met de kinderen. Wel zo leuk natuurlijk om je talenten in te zetten op jouw eigen manier. Het zorgen voor en opvoeden van kinderen brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Wanneer je hierbij hulp nodig hebt, komt er een pedagogisch coach naar de vestiging die jou één op één zal helpen en begeleiden hierin. Op deze manier krijg je de juiste ondersteuning bij jouw groei en bieden we daarnaast nog extra tijd en middelen voor ontwikkeling.
 • Om kinderen in de eerste levensjaren te mogen ondersteunen in hun ontwikkeling is het mooiste wat er is.
  Emma
  Pedagogisch expert
 • De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt om van huishoudelijk medewerker door te groeien naar pedagogisch medewerker heb ik te danken aan Kindergarden 
  Fatiha
  Pedagogisch medewerker
 • Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van de ontwikkeling van het kind en dat ik het kind mag begeleiden in de ontdekkingstocht tijdens de ontwikkeling. 
  Melissa
  Pedagogisch medewerker

Binnenkijken@Kindergarden?

Leuk, vrijblijvend en zomaar even binnenkijken op één van onze vestigingen? Proef de sfeer, ontmoet onze collega’s en kom alles te weten over het werken bij Kindergarden. En dat op een moment dat het jou uitkomt. We maken tijd, speciaal voor jou!

Op onze vestiging kan je aan de slag op:

 • Babygroep Kindergarden

  3 Babygroepen

  0 - 2 jaar

 • Dreumesgroep Kindergarden

  2 Dreumesgroepen

  1 - 3 jaar

 • Peutergroep Kindergarden

  2 Peutergroepen

  2 - 4 jaar

 • Peuterplusgroep Kindergarden

  2 Peuter+ groepen

  3+ jaar

Open sollicitatie

Staat jouw droombaan hier niet tussen? We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s.