Kindergarden Zuid

Breda

De oude elementen van het Maria-klooster met zijn glas-in-lood ramen geven ons kinderdagverblijf extra karakter. Maar wat ons kinderdagverblijf écht speciaal maakt is ons ervaren, steady team dat alle kinderen en ouders kent. Vooral in het eerste jaar hebben we veel contact. We helpen je met kennis en advies, ook via onze webinars waarbij we je betrekken bij onze denk- en handelwijze.
Overakkerstraat 188, Breda
6 groepen
30 medewerkers
2 vacatures

Onze vestiging

Op de peutergroep dagen we de kinderen uit in de verschillende hoeken met activiteiten die passen bij hun ontwikkelfase. Is de spanningsboog wat kort? Dan schakelen we over naar peutergym. Onze pedagogisch medewerkers zijn getraind als yogadocent. Wekelijks doen we dus aan peuteryoga, een goede manier om de kinderen bewust te maken van hun lichaam en wat het allemaal al kan. Ook train je er het concentratievermogen mee. Voor de oudste peuters hebben we een peuterkring ter voorbereiding op de basisschool.

Op zolder zit onze bieb en het atelier, die ook door onze BSO worden gebruikt. Onze parkachtige kloostertuin is een oase van rust. Ideaal om te picknicken en natuurlijk kunnen de kinderen er spelen, tenten bouwen en zelfs in bomen klimmen. Net als in de Scandinavische landen slapen er ook kindjes buiten: heel gezond!

Onze prima bereikbare vestiging ligt tevens bij de uitvalswegen naar Utrecht en Tilburg.

Bijzonder bij Kindergarden Zuid

 • Een bibliotheek bij Kindergarden

  Bibliotheek

  Uniek is onze eigen bibliotheek! Wekelijks brengen we een bezoek en kiezen we met elkaar boekjes uit die we die week gaan lezen. En heeft een kindje een eigen idee? Dan kijken we of we in dat thema een boekje kunnen vinden.

 • Buiten slapen bij Kindergarden

  Buiten slapen

  Net als in Scandinavische landen kunnen er ook kinderen buiten slapen: heel gezond! Buiten slapen heeft namelijk veel voordelen. Zo slapen kinderen bijvoorbeeld rustiger, dieper en langer en hebben ze minder last van verkoudheid.

 • De grote tuin van Kindergarden Breda Zuid

  Grote tuin

  Onze schaduwrijke tuin nodigt echt uit om te gaan ontdekken en spelen. Voor de baby’s is een afgeschermd stuk, waardoor de oudere kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven op het ontdekpad, het fietsparcours en hun evenwicht kunnen oefenen op de halve autobanden.

 • Activiteiten op een peuterplusgroep bij Kindergarden

  Peuterplusgroep

  Op onze peuterplusgroep spelen we bewust in op de specifieke ontwikkelbehoeften van de peuters. Hun zelfstandigheid vergroten is ons doel en we dagen ze juist uit om zoveel mogelijk zelf te doen, want dat komt straks op school goed van pas!

Onze visie

Werken op deze vestiging zit 'm eigenlijk in alles. Je stapt elke dag binnen in een lichte en inspirerende ruimte waardoor jij vanuit rust met de kinderen kunt werken. Dagelijks zorgen de huishoudelijk medewerker en de vestigingsmanager ervoor dat vrijwel alle bijkomende taken bij je uit handen worden genomen. Dit doen ze zodat jij je aandacht volledig kunt richten op dat wat je leuk vindt en waar je goed in bent, namelijk bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen op jouw groep. Samen met ons hechte team, bestaande uit ervaren en hardwerkende collega's, houd jij de vestiging draaiende.

We zijn benieuwd naar jouw passies! Alle collega's nemen hun eigen interesses mee die ze verwerken in de dagelijkse activiteiten met de kinderen. Wel zo leuk natuurlijk om je talenten in te zetten op jouw eigen manier. Het zorgen voor en opvoeden van kinderen brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Wanneer je hierbij hulp nodig hebt, komt er een pedagogisch coach naar de vestiging die jou één op één zal helpen en begeleiden hierin. Op deze manier krijg je de juiste ondersteuning bij jouw groei en bieden we daarnaast nog extra tijd en middelen voor ontwikkeling.
 • Iedere dag streef ik ernaar om de kinderen met positiviteit en ontwikkelingsgericht werken een fijne en leerzame dag te bezorgen. De liefde die je terug krijgt van de kinderen is zo speciaal. Peuters worden steeds zelfstandiger, groeien en ontwikkelen zich tot individuen. Dat ik daaraan mag bijdragen maakt mij meer dan trots!
  Jetske
  Pedagogisch medewerker
 • Als pedagogisch expert werk ik op alle groepen. Zo kan ik genieten van elke leeftijd en tevens heb ik zo de mogelijkheid voor coachen on the job. Kinderen zien, ondersteunen en uitdagen in hun ontwikkeling. Ik volg ze graag in hun eigen tempo. Dit vind ik erg belangrijk binnen mijn werk. Verder draag ik bij dat het pedagogisch programma goed wordt uitgevoerd. Dit alles mag ik doen in een fantastisch team.
  Sabrina
  Pedagogisch expert en pedagogisch medewerker
 • Met elkaar werken we aan een veilig pedagogisch klimaat waarbij kinderen de kans krijgen om zich op hun eigen manier te ontwikkelen. Ieder kind wordt gezien waardoor er op de individuele behoefte van een kind kan worden ingespeeld. Kinderen in hun eerste levensjaren ondersteunen is het mooiste wat er is!
  Marieke
  Adjunct-vestigingsmanager en pedagogisch medewerker

Binnenkijken@Kindergarden?

Leuk, vrijblijvend en zomaar even binnenkijken op één van onze vestigingen? Proef de sfeer, ontmoet onze collega’s en kom alles te weten over het werken bij Kindergarden. En dat op een moment dat het jou uitkomt. We maken tijd, speciaal voor jou!

Op onze vestiging kan je aan de slag op:

 • Babygroep Kindergarden

  2 Babygroepen

  0 - 2 jaar

 • Dreumesgroep Kindergarden

  2 Dreumesgroepen

  1 - 3 jaar

 • Peutergroep Kindergarden

  1 Peutergroep

  2 - 4 jaar

 • Peuterplusgroep Kindergarden

  1 Peuter+ groep

  3+ jaar