Kindergarden Zuid

Breda

Er valt van alles te beleven op onze BSO in dit voormalige Maria-klooster dat nog glas-in-lood ramen en een prachtige ontvangsthal heeft. Het biedt volop gezelligheid en huiselijkheid, ook op zolder waar onze bieb en het atelier zitten. De kinderen komen op onze BSO echt tot rust na een lange dag school.
Overakkerstraat 188, Breda
30 medewerkers
3 vacatures

Onze vestiging

Uit ons atelier komen de meest creatieve knutsels en tekeningen tevoorschijn. We passen de materialen aan het seizoen aan, waardoor er steeds nieuwe dingen ontstaan en het uitdagend blijft. Ook hebben we een apart hoekje waar de kinderen kunnen spelen met Playmobil en Barbies. In het lab kunnen ze zelfstandig aan de slag met diverse proefjes en met het verzorgen van de vissen en wandelende takken. Tijdens de vakanties gaan we ook samen kokkerellen.

Onze parkachtige kloostertuin is een oase van rust. Ideaal om te picknicken en natuurlijk kunnen de kinderen er spelen, tenten bouwen en in bomen klimmen. Er komt zelfs een imker langs om ons te hepen met het bijenhotel. In de vakantieperiode kiezen we uitstapjes met een ontspannend en leerzaam karakter, ook we gaan naar kinderboerderij Wolfslaar.

De vestiging is heel goed bereikbaar en ligt bij de uitvalswegen naar Utrecht en Tilburg.

Bijzonder bij Kindergarden Zuid

 • Een leeshoek op de BSO van Kindergarden

  Bibliotheek

  Even tot rust komen. Even in jezelf kunnen keren door rustig een boek of tijdschrift te lezen, want de keuze is enorm; van prentenboeken tot leesboeken en zo kruipt menig kind ‘s middags even op de bank om een Donald Duck te lezen.

 • Diverse hoeken

  Kinderen hebben verschillende interesses en daarom hebben we verschillende hoeken ingericht. Zo hebben we een heus podium met poppenkast, een grote en kleine bouwhoek en zelfs een plafondhoog houten speelhuis inclusief een grote keuken en wasmachine.

 • Grote kloostertuin

  Buitenspelen is niet alleen gezond voor kinderen. Buiten leren en spelen de kinderen op een andere manier dan binnen. In onze grote tuin kunnen de kinderen na school lekker even uitrazen door bijvoorbeeld te voetballen, badmintonnen of softballen.

 • Themaweken tijdens vakanties

  Elke vakantie is er een unieke vakantieplanning met eigen activiteiten of er komt iemand bijvoorbeeld een experimenten-workshop geven. Er is altijd een fijne afwisseling van activiteiten op de vestiging en uitstapjes, zoals naar de speeltuin, aardbeienboer of ijs maken bij de ijsboer.

Onze visie

Werken op deze vestiging zit 'm eigenlijk in alles. Je stapt elke dag binnen in een lichte en inspirerende ruimte waardoor jij vanuit rust met de kinderen kunt werken. Dagelijks zorgen de huishoudelijk medewerker en de vestigingsmanager ervoor dat vrijwel alle bijkomende taken bij je uit handen worden genomen. Dit doen ze zodat jij je aandacht volledig kunt richten op dat wat je leuk vindt en waar je goed in bent, namelijk bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen op jouw groep. Samen met ons hechte team, bestaande uit ervaren en hardwerkende collega's, houd jij de vestiging draaiende.

We zijn benieuwd naar jouw passies! Alle collega's nemen hun eigen interesses mee die ze verwerken in de dagelijkse activiteiten met de kinderen. Wel zo leuk natuurlijk om je talenten in te zetten op jouw eigen manier. Het zorgen voor en opvoeden van kinderen brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Wanneer je hierbij hulp nodig hebt, komt er een pedagogisch coach naar de vestiging die jou één op één zal helpen en begeleiden hierin. Op deze manier krijg je de juiste ondersteuning bij jouw groei en bieden we daarnaast nog extra tijd en middelen voor ontwikkeling.
 • Vanaf dat ik klein was wist ik al dat ik later met kinderen wilde werken. Ik heb in het onderwijs gewerkt maar ben mijn hart verloren aan de BSO/peuters. Het is heel uitdagend en ik haal er veel energie uit. Ik vind het belangrijk om voor de kinderen een veilige omgeving te creëren zodat ze zichzelf kunnen zijn en zich verder kunnen ontwikkelen.
  Lisa
  BSO medewerker
 • Van kleins af aan ben ik al dol op kinderen. Op jongere leeftijd past op bij kinderen in verschillende leeftijden. Ik krijg er energie van om samen met kinderen te spelen, leren, knuffelen en om te zien wat voor ontwikkeling ze doormaken op verschillende gebieden. Dat ze in een veilige omgeving tot ontplooiing kunnen komen vind ik ook erg belangrijk. Hier kan ik ook een klein stukje aan bijdragen en dat is wat het werk ook mooi en uitdagend maakt.
  Angela
  BSO coördinator

Binnenkijken@Kindergarden?

Leuk, vrijblijvend en zomaar even binnenkijken op één van onze vestigingen? Proef de sfeer, ontmoet onze collega’s en kom alles te weten over het werken bij Kindergarden. En dat op een moment dat het jou uitkomt. We maken tijd, speciaal voor jou!