Kindergarden Voormalige Stadstimmertuin

Amsterdam

Midden in de stad een tuin? Jawel, met een mooie kastanjeboom, een zandbak, een moestuin en een afgeschermd deel voor de baby's, inclusief ontdekspiegel. We hebben binnen én buiten volop ruimte om kinderen de aandacht en begeleiding te geven die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen. Dat doen we in ons indrukwekkende, unieke pand met een rustige, fijne sfeer - het oud Joods Lyceum - midden in Amsterdam. Het ligt vlak achter Carré, de Nederlandsche Bank zit om de hoek.
Voormalige Stadstimmertuin 1, Amsterdam
9 groepen
29 medewerkers
9 vacatures

Onze vestiging

Bij ons kinderdagverblijf Stadstimmertuin zijn alle materialen aangepast aan de verschillende ontwikkelingsfasen, zodat ze onze medewerkers optimaal ondersteunen in het contact met de kinderen en is er voldoende afwisseling tussen rust en activiteit.

Voor de dreumesen en peuters is er een extra lokaal om te knutselen, te verven en andere activiteiten te doen. Met Friends call me Jim gaan ze op beweegavontuur in onze eigen gymzaal 2.0. Een ruimte voorzien van lichtprojecties, een beamer en echt uitdagende materialen. Op basis van magische verhalen stimuleren we de fantasie en beleving van de kinderen waardoor ze het plezier in bewegen ontdekken.

Bijzonder bij Kindergarden Voormalige Stadstimmertuin

 • Engelse Les met Bennie op het kinderdagverblijf van Kindergarden

  Engelse les

  De oren van een jong kind staan wagenwijd open voor de klanken van een andere taal. Wekelijks benutten wij die kans door onze peuters op speelse wijze kennis te laten maken met het Engels. Dit doen we samen met handpoppen Benny en Bella. 

 • Friends call me Jim

  Twee keer per week bewegen de peuters lekker in onze gymzaal 2.0; voorzien van o.a. lichtprojecties, een beamer en echt uitdagende materialen. Op basis van magische verhalen stimuleren we de fantasie en beleving van de kinderen waardoor ze het plezier in bewegen ontdekken.

 • Activiteiten op een peuterplusgroep bij Kindergarden

  Peuterplusgroep

  Op onze peuterplusgroep spelen we bewust in op de specifieke ontwikkelbehoeften van de peuters. Hun zelfstandigheid vergroten is ons doel en we dagen ze juist uit om zoveel mogelijk zelf te doen, want dat komt straks op school goed van pas!

Onze visie

Werken op deze vestiging zit 'm eigenlijk in alles. Je stapt elke dag binnen in een lichte en inspirerende ruimte waardoor jij vanuit rust met de kinderen kunt werken. Dagelijks zorgen de huishoudelijk medewerker en de vestigingsmanager ervoor dat vrijwel alle bijkomende taken bij je uit handen worden genomen. Dit doen ze zodat jij je aandacht volledig kunt richten op dat wat je leuk vindt en waar je goed in bent, namelijk bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen op jouw groep. Samen met ons hechte team, bestaande uit ervaren en hardwerkende collega's, houd jij de vestiging draaiende.

We zijn benieuwd naar jouw passies! Alle collega's nemen hun eigen interesses mee die ze verwerken in de dagelijkse activiteiten met de kinderen. Wel zo leuk natuurlijk om je talenten in te zetten op jouw eigen manier. Het zorgen voor en opvoeden van kinderen brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Wanneer je hierbij hulp nodig hebt, komt er een pedagogisch coach naar de vestiging die jou één op één zal helpen en begeleiden hierin. Op deze manier krijg je de juiste ondersteuning bij jouw groei en bieden we daarnaast nog extra tijd en middelen voor ontwikkeling.
 • De grootste uitdaging voor mij is om ervoor te zorgen dat de baby’s zich optimaal ontwikkelen. Door goed te observeren wat ze nodig hebben en een goede communicatie met de ouders. Als de kinderen blij en tevreden zijn en de ouders ook. Word je dat ook vanzelf!
  Yet
  Pedagogisch medewerker
 • Dit werk gaat mij elke dag aan het HEART! Het creëren van een sfeer binnen de groep waarin kinderen zich veilig voelen is een van de dingen die ik het allerliefst doe. Alle kinderen hebben namelijk elke dag behoefte aan iets anders. Het deel uitmaken van de ontwikkeling van al die kleine persoonlijkheden is het mooiste wat er is.
  Soumaya
  Pedagogisch medewerker

Binnenkijken@Kindergarden?

Leuk, vrijblijvend en zomaar even binnenkijken op één van onze vestigingen? Proef de sfeer, ontmoet onze collega’s en kom alles te weten over het werken bij Kindergarden. En dat op een moment dat het jou uitkomt. We maken tijd, speciaal voor jou!

Op onze vestiging kan je aan de slag op:

 • Babygroep Kindergarden

  3 Babygroepen

  0 - 2 jaar

 • Dreumesgroep Kindergarden

  2 Dreumesgroepen

  1 - 3 jaar

 • Peutergroep Kindergarden

  3 Peutergroepen

  2 - 4 jaar

 • Peuterplusgroep Kindergarden

  1 Peuter+ groep

  3+ jaar