Kindergarden Voormalige Stadstimmertuin

Amsterdam

Een dag op onze BSO is geen aanvulling van school, maar een cool clubje waar de kinderen dingen mogen doen die zij leuk vinden! We zitten in het oude Joods Lyceum, een uniek en indrukwekkend pand met fantastische, aparte ruimtes die elk een eigen thema hebben. Zelfs op een drukke dag heerst er bij ons een rustige, fijne sfeer.
Voormalige Stadstimmertuin 1, Amsterdam
29 medewerkers
9 vacatures

Onze vestiging

De activiteiten die we organiseren sluiten aan bij interesse en behoefte van de kinderen. Met de oudere kinderen gaan we in gesprek wat zij graag in het programma willen zien, welk spelmateriaal ze zouden willen gebruiken en welke regels we met elkaar afspreken. De combinatie van samen beslissen, rust en structuur zorgt ervoor dat onze BSO een fijne en interessante plek is. Meedoen aan een workshop? Het atelier in? Of toch liever rustig in een hoekje met een boek? Het kan en mag allemaal.

Buiten kunnen we sporten, klimmen, spelletjes doen. Tijdens vakanties gaan we naar Jeugdland of zijn te vinden op het schoolplein. Ook hebben we thema's waaraan we allerlei activiteiten koppelen. Zo brengen we bij het thema 'Op de boerderij' natuurlijk ook een bezoek aan de kinderboerderij.

Onze BSO ligt midden in Amsterdam, vlak achter Carré, de Nederlandsche Bank zit om de hoek. Het is betaald, maar wel makkelijk parkeren.

Bijzonder bij Kindergarden Voormalige Stadstimmertuin

 • Buiten spelen

  Buitenspelen is niet alleen gezond. Buiten leren en spelen kinderen op een andere manier dan binnen. Daarom zijn we dan ook vaak buiten te vinden, want we maken gebruik van het plein aan de overkant en aangewezen speeltuinen in de buurt.

 • Fantasieruimte

  Een geweldige ruimte waar ieder kind zich volledig kan uitleven in zijn of haar fantasie. Er kan geschminkt worden of gezongen. De piano is vaak favoriet en de toneelattributen en verkleedkleren zorgen vaak voor de mooiste optredens.

 • Hoe? Zo! Lab

  Onderzoeken, experimenteren en ontdekken, dat kan in ons laboratorium! Door middel van proefjes verdiepen de kinderen zich in biologie, natuurkunde, scheikunde en techniek.

 • Een meisje op de buitenschoolse opvang van Kindergarden wast haar handen in de BSO Keuken.

  Kids keuken

  Schuilt er een kleine chef in jouw kind? Ieder kind wordt in onze Kids keuken uitgedaagd om zelf een heerlijke maaltijd te bereiden voor zijn/haar vrienden op de BSO. We hebben tal van leuke recepten!

Onze visie

Werken op deze vestiging zit 'm eigenlijk in alles. Je stapt elke dag binnen in een lichte en inspirerende ruimte waardoor jij vanuit rust met de kinderen kunt werken. Dagelijks zorgen de huishoudelijk medewerker en de vestigingsmanager ervoor dat vrijwel alle bijkomende taken bij je uit handen worden genomen. Dit doen ze zodat jij je aandacht volledig kunt richten op dat wat je leuk vindt en waar je goed in bent, namelijk bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen op jouw groep. Samen met ons hechte team, bestaande uit ervaren en hardwerkende collega's, houd jij de vestiging draaiende.

We zijn benieuwd naar jouw passies! Alle collega's nemen hun eigen interesses mee die ze verwerken in de dagelijkse activiteiten met de kinderen. Wel zo leuk natuurlijk om je talenten in te zetten op jouw eigen manier. Het zorgen voor en opvoeden van kinderen brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Wanneer je hierbij hulp nodig hebt, komt er een pedagogisch coach naar de vestiging die jou één op één zal helpen en begeleiden hierin. Op deze manier krijg je de juiste ondersteuning bij jouw groei en bieden we daarnaast nog extra tijd en middelen voor ontwikkeling.
 • Het mooiste is dat ik elke dag op de BSO omringd ben door kinderen die fantasierijk, creatief en leergierig zijn, die mijn wereldbeeld elke dag weer op zijn kop zetten. Dat is precies mijn missie: niets hoeft te zijn zoals het is en soms moeten we de dingen gewoon anders bekijken.
  Jan
  Pedagogisch medewerker BSO
 • Elke dag is anders, maar door het bieden van een veilige omgeving en vaste structuur kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen. Bij Kindergarden krijgen kinderen de mogelijkheid om talenten te ontdekken, ik ben trots dat ik deze ontwikkeling mag begeleiden.
  Willem Jan
  BSO coördinator

Binnenkijken@Kindergarden?

Leuk, vrijblijvend en zomaar even binnenkijken op één van onze vestigingen? Proef de sfeer, ontmoet onze collega’s en kom alles te weten over het werken bij Kindergarden. En dat op een moment dat het jou uitkomt. We maken tijd, speciaal voor jou!