Kindergarden Steigereiland

Amsterdam

Licht, lucht en ruimte, da's IJburg, de water- en kinderrijke wijk aan de rand van Amsterdam. Het fijne, open karakter vind je terug in onze BSO, met ramen tot aan de grond en hoge plafonds. Luisteren naar de kinderen staat bij ons bovenaan: al onze activiteiten stemmen we met hen af. Dat zorgt voor een huiselijke, gezellige sfeer waarin iedereen blij van wordt.
Boeierstraat 1, Amsterdam
20 medewerkers
8 vacatures

Onze vestiging

We bieden altijd twee activiteiten aan. De kinderen kunnen bij binnenkomst op het memo-bord lezen wat er op het programma staat. Natuurlijk is er ruimte voor eigen inbreng of om even lekker te gaan chillen. De 8-plussers hebben een eigen hoek, hier kunnen ze zich terugtrekken, en een eigen memo-bord waar ze activiteiten op noteren voor de hele week. Tijdens de themaweken koken, knutselen en bewegen we.

In de zomer bieden we veel sport aan, tijdens de winterperiode worden er veel sneeuwballengevechten gehouden - binnen met kunstsneeuwballen, disco en voorstellingen. We hebben een kleine verhoging die gebruikt wordt als podium voor de voorstellingen die de kinderen zelf samenstellen!

Je vindt BSO Steigereiland aan het begin van IJburg, dichtbij de A10.

Bijzonder bij Kindergarden Steigereiland

 • BSO - Atelier

  Atelier

  Hier kunnen de kinderen echt hun fantasie en creativiteit de vrije hand geven. We dagen ze uit door allerlei verschillende materialen aan te bieden (hout, steen, klei, verf en bijvoorbeeld ecoline). Dus zeker niet alleen knutselen en tekenen maar ook ontwerpen, vormgeven, bouwen en handarbeid.

 • Een leeshoek op de BSO van Kindergarden

  Bibliotheek

  Even tot rust komen. Even in jezelf kunnen keren door rustig een boek of tijdschrift te lezen. De keuze is enorm: van prentenboeken tot leesboeken. Veel kinderen kruipen ‘s middags even op de bank om een Donald Duck te lezen.

 • Buitenspelen op de BSO van Kindergarden

  Buiten spelen

  Buitenspelen is niet alleen gezond. Buiten leren en spelen kinderen op een andere manier dan binnen. Daarom zijn we dan ook vaak buiten te vinden, en omdat we geen eigen plein hebben doen we dit altijd voor buiten de BSO, uiteraard altijd onder toezicht!

 • Een theater op de BSO van Kindergarden

  Theater

  Een geweldige ruimte waar ieder kind zich volledig kan uitleven in zijn of haar fantasie. Er kan geschminkt worden of gezongen. En de toneelattributen en verkleedkleren zorgen vaak voor de mooiste optredens.

Onze visie

Werken op deze vestiging zit 'm eigenlijk in alles. Je stapt elke dag binnen in een lichte en inspirerende ruimte waardoor jij vanuit rust met de kinderen kunt werken. Dagelijks zorgen de huishoudelijk medewerker en de vestigingsmanager ervoor dat vrijwel alle bijkomende taken bij je uit handen worden genomen. Dit doen ze zodat jij je aandacht volledig kunt richten op dat wat je leuk vindt en waar je goed in bent, namelijk bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen op jouw groep. Samen met ons hechte team, bestaande uit ervaren en hardwerkende collega's, houd jij de vestiging draaiende.

We zijn benieuwd naar jouw passies! Alle collega's nemen hun eigen interesses mee die ze verwerken in de dagelijkse activiteiten met de kinderen. Wel zo leuk natuurlijk om je talenten in te zetten op jouw eigen manier. Het zorgen voor en opvoeden van kinderen brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Wanneer je hierbij hulp nodig hebt, komt er een pedagogisch coach naar de vestiging die jou één op één zal helpen en begeleiden hierin. Op deze manier krijg je de juiste ondersteuning bij jouw groei en bieden we daarnaast nog extra tijd en middelen voor ontwikkeling.
 • Kinderen helpen in hun ontwikkeling en zelfstandigheid is één van de leukste dingen die er bestaan. Elke dag is anders. Door de gevarieerde activiteiten mag ik een steentje bijdragen aan de zelfredzaamheid van de kinderen.
  Asma
  BSO coördinator
 • ‘’Help mij het zelf te doen!’’ De kinderen laten ontdekken wat ze kunnen en aansluiten op deze ontwikkeling. Bij Kindergarden krijgen kinderen de ruimte om ‘hun eigen ik’ te ontdekken en zich op hun eigen tempo te ontwikkelen. Ik ben trots dit te mogen begeleiden!
  Tessa
  Pedagogisch expert
 • Ik heb een missie. Ik wil kinderen het plezier van bewegen en sporten meegeven en samen er een mooie dag van maken.
  Ik hoop te laten zien hoe leuk en leerzaam de BSO dan kan zijn. Hopelijk zie ik jullie snel op de BSO
  Vicenzio
  Pedagogisch medewerker

Binnenkijken@Kindergarden?

Leuk, vrijblijvend en zomaar even binnenkijken op één van onze vestigingen? Proef de sfeer, ontmoet onze collega’s en kom alles te weten over het werken bij Kindergarden. En dat op een moment dat het jou uitkomt. We maken tijd, speciaal voor jou!