Kindergarden Draaibrug

Houten

Ons kinderdagverblijf zit in een plezierig, licht en modern pand waarin alles gelijkvloers is. Alle groepen grenzen aan elkaar, wat erg fijn is voor de pedagogisch medewerkers bij het onderlinge contact met ouders. Daarbij zijn we erg trots dat veel van onze vaste medewerkers al sinds de opening van 2001 bij ons werken.
Draaibrug 2, Houten
8 groepen
26 medewerkers
3 vacatures

Onze vestiging

Elke dag maken we verse groenten- en fruithapjes voor onze baby's. Onze peuters gaan regelmatig op bezoek bij onze BSO om daar in de gymzaal te bewegen. Omdat de BSO-locatie op loopafstand is, gaan onze peuterplussers daar naar de opvang in voorbereiding op de basisschool. Hierdoor kennen ze het team en de locatie al. Dat voelt vertrouwd op het moment dat de schoolperiode aanbreekt.

Elke groep heeft een deur naar buiten dat naar zijn eigen tuin leidt. Onze baby's kunnen zo veilig de buitenruimte ontdekken: er is een schaduwrijke overkapping en ze hebben zelfs een eigen zandbak. Onze ontdekkingstuin voor de dreumesen heeft een waterpomp, duikelrek en plekjes waar ze zich kunnen verstoppen. De moestuin verzorgen we met de kinderen: stekjes opkweken, oogsten en samen smullen van die paprika, komkommer, munt, aardbeien en peren!

Tot slot is het goed om te weten dat onze vestiging goed te bereiken is en dichtbij de uitvalsweg A27 ligt.

Bijzonder bij Kindergarden Draaibrug

 • De tuin van Kindergarden Draaibrug Houten

  Ontdektuin per groep

  Iedere groep heeft een eigen stukje tuin die echt uitnodigt om te gaan ontdekken en spelen. Baby's spelen veilig in hun eigen afgeschermd gedeelte. De dreumesen en peuters kunnen naar hartenlust spelen met de waterpomp, fietsparcours, het duikelrek en kunnen zich verstoppen in de bamboebosjes.

 • Engelse Les met Bennie op het kinderdagverblijf van Kindergarden

  Engelse les

  De oren van een jong kind staan wagenwijd open voor de klanken van een andere taal. Wekelijks benutten wij die kans door onze peuters op speelse wijze kennis te laten maken met het Engels. Dit doen we samen met handpoppen Benny en Bella.

 • Een moestuin bij Kindergarden

  Moestuin

  Om de kinderen meer te leren over de natuur hebben we een moestuin! We zaaien, verzorgen en oogsten samen met de kinderen. En de opbrengst? Daar maken we lekker munt water van of we eten de komkommers, tomaatjes of aardbeien met elkaar op.

 • Activiteiten op een peuterplusgroep bij Kindergarden

  Peuterplusgroep

  Op onze peuterplusgroep spelen we bewust in op de specifieke ontwikkelbehoeften van de peuters. Hun zelfstandigheid vergroten is ons doel en we dagen ze juist uit om zoveel mogelijk zelf te doen, want dat komt straks op school goed van pas!

Onze visie

Werken op deze vestiging zit 'm eigenlijk in alles. Je stapt elke dag binnen in een lichte en inspirerende ruimte waardoor jij vanuit rust met de kinderen kunt werken. Dagelijks zorgen de huishoudelijk medewerker en de vestigingsmanager ervoor dat vrijwel alle bijkomende taken bij je uit handen worden genomen. Dit doen ze zodat jij je aandacht volledig kunt richten op dat wat je leuk vindt en waar je goed in bent, namelijk bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen op jouw groep. Samen met ons hechte team, bestaande uit ervaren en hardwerkende collega's, houd jij de vestiging draaiende.

We zijn benieuwd naar jouw passies! Alle collega's nemen hun eigen interesses mee die ze verwerken in de dagelijkse activiteiten met de kinderen. Wel zo leuk natuurlijk om je talenten in te zetten op jouw eigen manier. Het zorgen voor en opvoeden van kinderen brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Wanneer je hierbij hulp nodig hebt, komt er een pedagogisch coach naar de vestiging die jou één op één zal helpen en begeleiden hierin. Op deze manier krijg je de juiste ondersteuning bij jouw groei en bieden we daarnaast nog extra tijd en middelen voor ontwikkeling.
 • Bij mogen dragen aan de zorg en (spelenderwijs) ontwikkeling van de kinderen, maakt mij trots. Hoe mooi is het om kinderen uit te dagen, zodat ze dat ene nieuwe stapje durven te zetten en dit vervolgens vol trots aan je laten zien. Zij zorgen elke dag voor een lach op mijn gezicht. Hier doe je het voor!
  Kim Augustijn
  Adjunct vestigingsmanager
 • Je eigen persoonlijkheid ontdekken en gestimuleerd worden in je ontwikkeling, fantastisch om daaraan bij te mogen dragen, iedere dag weer.
  Linda
  Pedagogisch medewerker
 • Het mooiste aan mijn werk vind ik de afwisseling tussen het werken met mijn collega's en de ontwikkeling en het plezier van de kinderen om mij heen zien!
  Kim
  Vestigingsmanager

Binnenkijken@Kindergarden?

Leuk, vrijblijvend en zomaar even binnenkijken op één van onze vestigingen? Proef de sfeer, ontmoet onze collega’s en kom alles te weten over het werken bij Kindergarden. En dat op een moment dat het jou uitkomt. We maken tijd, speciaal voor jou!

Op onze vestiging kan je aan de slag op:

 • Babygroep Kindergarden

  3 Babygroepen

  0 - 2 jaar

 • Dreumesgroep Kindergarden

  2 Dreumesgroepen

  1 - 3 jaar

 • Peutergroep Kindergarden

  2 Peutergroepen

  2 - 4 jaar

 • Peuterplusgroep Kindergarden

  1 Peuter+ groep

  3+ jaar