Kindergarden Spicalaan

Hoofddorp

Je voelt je meteen welkom in ons kinderdagverblijf. Alles is gelijkvloers, alle groepen liggen rond de centrale hal met de tafel waar iedereen graag aanschuift. In onze hal gebeurt het allemaal: gymen, muziek maken én we luisteren er naar onze voorleesoma. Hierdoor kennen alle kinderen de medewerkers en andersom.
Spicalaan 10, Hoofddorp
5 groepen
19 medewerkers
3 vacatures

Onze vestiging

Als een jonge baby nieuw is op de babygroep, leren we ze kennen door gebruik te maken van hangwiegjes. Dit is tevens een goede manier om het te laten wennen aan de geluiden en geuren op de groep, want het biedt rust en geborgenheid. Met onze peuters knutselen we graag. Bij het vrij experimenteren met verf leren ze spelenderwijs omgaan met materialen en technieken. Het gaat daarbij altijd om het proces en het plezier, en niet om het resultaat.

Als we buiten zijn, spelen en leren kinderen op een andere manier. Alle elementen in onze tuin dragen daar aan bij: van de moestuin met planten en kruiden tot het parcours waar je kan fietsen en de wilgentunnel waarin je je kunt verstoppen. Een deel van onze tuin is zelfs overdekt. Prettig bij veel zon, en als het regent kunnen we toch fijn buiten spelen.

Onze vestiging zit dicht bij de A4, A44 en A9 zit. Je bent zo richting Amsterdam en Schiphol, Leiden en Den Haag.

Bijzonder bij Kindergarden Spicalaan

 • Engelse Les met Bennie op het kinderdagverblijf van Kindergarden

  Engelse les

  De oren van een jong kind staan wagenwijd open voor de klanken van een andere taal. Wekelijks benutten wij die kans door onze peuters op speelse wijze kennis te laten maken met het Engels. Dit doen we samen met handpoppen Benny en Bella.

 • Pedagogisch medewerker van Kindergarden geeft muziekles aan de peuters op de kinderopvang

  Muziekles

  Wekelijks geven we muziekles aan de kinderen. Ook juist aan de jongste kinderen, want muziek helpt hen bij het maken van contact en het opbouwen van vertrouwen.

 • De tuin van Kindergarden Spicalaan Hoofddorp

  Ontdektuin

  Onze schaduwrijke tuin nodigt echt uit om te gaan ontdekken en spelen. Voor de baby’s is een afgeschermd stuk, waardoor de oudere kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven op het ontdekpad, in onze buitenkeuken en hun evenwicht kunnen oefenen op de halve autobanden.

 • Een peuterplusgroep bij Kindergarden

  Peuterplusactiviteiten

  Bij de peuters splitsen we de groep vaak bewust op. Zo kunnen we inspelen op de verschillende ontwikkelfases van de kinderen. Zo starten we in de ochtend met een kringmoment met de oudste peuters (3+) ter voorbereiding op de basisschool.

Onze visie

Werken op deze vestiging zit 'm eigenlijk in alles. Je stapt elke dag binnen in een lichte en inspirerende ruimte waardoor jij vanuit rust met de kinderen kunt werken. Dagelijks zorgen de huishoudelijk medewerker en de vestigingsmanager ervoor dat vrijwel alle bijkomende taken bij je uit handen worden genomen. Dit doen ze zodat jij je aandacht volledig kunt richten op dat wat je leuk vindt en waar je goed in bent, namelijk bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen op jouw groep. Samen met ons hechte team, bestaande uit ervaren en hardwerkende collega's, houd jij de vestiging draaiende.

We zijn benieuwd naar jouw passies! Alle collega's nemen hun eigen interesses mee die ze verwerken in de dagelijkse activiteiten met de kinderen. Wel zo leuk natuurlijk om je talenten in te zetten op jouw eigen manier. Het zorgen voor en opvoeden van kinderen brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Wanneer je hierbij hulp nodig hebt, komt er een pedagogisch coach naar de vestiging die jou één op één zal helpen en begeleiden hierin. Op deze manier krijg je de juiste ondersteuning bij jouw groei en bieden we daarnaast nog extra tijd en middelen voor ontwikkeling.
 • Mijn functie is heel divers. Ik sta op verschillende groepen van onze locatie, zo kan ik meewerken en tegelijkertijd coachen on the Job. Leuk om te zien dat we als team samen het beleid nog beter en mooier neer kunnen zetten en alle kinderen zich op hun eigen tempo en kunnen ontwikkelen.
  Keziah
  Pedagogisch expert
 • Als adjunct vestigingsmanager werk ik op een vaste groep. Daar waar nodig ondersteun ik mijn vestigingsmanager bij taken als het rooster maken, team overleggen en bij rondleidingen. Zo heb ik contact met de kinderen waar ik heel blij van word, maar ook met nieuwe (en bestaande) ouders en mijn team.
  Lisanne
  Adjunct vestigingsmanager
 • Het koken voor de kinderen op het KDV doe ik met heel veel plezier. Zo leuk om te zien dat de kinderen kennis leren maken met de verschillende smaken. Wij doen elke maand een apart land met de daarbij behorende gerechten. Voor de kinderen leuk om ook gerechten uit verschillende landen te proeven en voor mij leuk om weer eens wat anders te koken.
  Sandy
  Huishoudelijk medewerker 

Binnenkijken@Kindergarden?

Leuk, vrijblijvend en zomaar even binnenkijken op één van onze vestigingen? Proef de sfeer, ontmoet onze collega’s en kom alles te weten over het werken bij Kindergarden. En dat op een moment dat het jou uitkomt. We maken tijd, speciaal voor jou!

Op onze vestiging kan je aan de slag op:

 • Babygroep Kindergarden

  2 Babygroepen

  0 - 2 jaar

 • Dreumesgroep Kindergarden

  1 Dreumesgroep

  1 - 3 jaar

 • Peutergroep Kindergarden

  2 Peutergroepen

  2 - 4 jaar