Kindergarden Kortenaerplantsoen

Castricum

Ga ons kinderdagverblijf binnen en je ziet alles in één oogopslag: elke groep komt namelijk uit op de centrale, gezellige hal. Je treft hier altijd wel iemand van ons enthousiaste team - sommige pedagogisch medewerkers werken hier al meer dan achttien jaar. Ze vertellen je graag waarom de kinderen tijdens het fruitmoment zo rustig blijven zitten.
Kortenaerplantsoen 44, Castricum
4 groepen
20 medewerkers
1 vacature

Onze vestiging

Alles aan de inrichting van de baby-, dreumes- en peutergroep nodigt uit om op onderzoek uit te gaan en draagt zo bij aan de ontwikkeling van de kinderen. Daarom hebben we zoveel mogelijk meubilair op kindhoogte: de buffetkast voor tafeldekken en afruimen bijvoorbeeld of de bouwhoek. Van lijm tot papier, ze kunnen alles zelf pakken.

Onze baby's hebben een apart tuintje. De tuin van de dreumesen en peuters is een stuk groter met krijtbord, watertafel, zandbak, fietsjes, bamboe en wilgentunnel. De peuterplussers hebben ook een zand-watertafel met waterpomp.

Bijzonder bij Kindergarden Kortenaerplantsoen

 • Een babymassage bij Kindergarden

  Baby-, dreumes- en peuteryoga

  Bewegen is belangrijk en daarom doen we elke week aan yoga. op alle groepen. Hiermee ontwikkelen we een goede manier van bewegen, oefenen we het evenwicht houden en ontwikkelen we gelijk de fijne en grove motoriek. Ze vinden het geweldig!

 • Peuter yoga bij Kindergarden

  Dansen en bewegen

  Bewegen is belangrijk. Daarom krijgen de dreumesen en peuters wekelijks dansles van onze dansdocent. De kinderen vinden het namelijk heerlijk om bewegingen na te bootsen en daarbij ontdekken ze gelijk wat hun lichaam allemaal kan.

 • Een peuterplusgroep bij Kindergarden

  Peuterplusgroep

  Op onze peuterplusgroep spelen we bewust in op de specifieke ontwikkelbehoeften van de peuters. Hun zelfstandigheid vergroten is ons doel en we dagen ze juist uit om zoveel mogelijk zelf te doen, want dat komt straks op school goed van pas!

Onze visie

Werken op deze vestiging zit 'm eigenlijk in alles. Je stapt elke dag binnen in een lichte en inspirerende ruimte waardoor jij vanuit rust met de kinderen kunt werken. Dagelijks zorgen de huishoudelijk medewerker en de vestigingsmanager ervoor dat vrijwel alle bijkomende taken bij je uit handen worden genomen. Dit doen ze zodat jij je aandacht volledig kunt richten op dat wat je leuk vindt en waar je goed in bent, namelijk bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen op jouw groep. Samen met ons hechte team, bestaande uit ervaren en hardwerkende collega's, houd jij de vestiging draaiende.

We zijn benieuwd naar jouw passies! Alle collega's nemen hun eigen interesses mee die ze verwerken in de dagelijkse activiteiten met de kinderen. Wel zo leuk natuurlijk om je talenten in te zetten op jouw eigen manier. Het zorgen voor en opvoeden van kinderen brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Wanneer je hierbij hulp nodig hebt, komt er een pedagogisch coach naar de vestiging die jou één op één zal helpen en begeleiden hierin. Op deze manier krijg je de juiste ondersteuning bij jouw groei en bieden we daarnaast nog extra tijd en middelen voor ontwikkeling.
 • Als babyleidster én Adjunct weet ik mijn rol goed te verdelen. De baby’s kunnen op hun eigen tempo bij mij groeien en daarnaast sta ik altijd klaar voor het team en de ouders voor een praatje of advies.
  Chantal
  Adjunct vestigingsmanager
 • Geen dag is hetzelfde op de groep. Het is zo leuk en interessant om op de behoefte en ontwikkeling van de kinderen in te spelen. Werken met kinderen maakt me blij, ze zijn zo puur!
  Elise
  Pedagogisch medewerker
 • Als pedagogisch expert houd ik mij bezig met de pedagogische kwaliteit van de vestiging. Ik vind het belangrijk dat kinderen in een veilige omgeving de vrijheid hebben om zich op hun eigen tempo te kunnen ontwikkelen.
  Selma
  Pedagogisch expert

Binnenkijken@Kindergarden?

Leuk, vrijblijvend en zomaar even binnenkijken op één van onze vestigingen? Proef de sfeer, ontmoet onze collega’s en kom alles te weten over het werken bij Kindergarden. En dat op een moment dat het jou uitkomt. We maken tijd, speciaal voor jou!

Op onze vestiging kan je aan de slag op:

 • Babygroep Kindergarden

  1 Babygroep

  0 - 2 jaar

 • Dreumesgroep Kindergarden

  1 Dreumesgroep

  1 - 3 jaar

 • Peutergroep Kindergarden

  1 Peutergroep

  2 - 4 jaar

 • Peuterplusgroep Kindergarden

  1 Peuter+ groep

  3+ jaar