Kindergarden Herengracht

Amsterdam

Een mooi, karakteristiek grachtenpand; kleinschalig en huiselijk. Met een grote hal en een keuken als gezellig hart van de vestiging. Alle ruimtes hebben een fijne uitstraling. We zorgen voor knusse, duidelijk herkenbare hoeken waar baby's heen kunnen kruipen om zelf, of samen met jou, spelmaterialen te ontdekken. Die herkenbaarheid voelt veilig. Ook zorgen we voor beperking van de prikkels in deze hoeken. Daardoor worden de kinderen minder afgeleid en blijven ze beter in zijn of haar spel.
Herengracht 244, Amsterdam
4 groepen
16 medewerkers
7 vacatures

Onze vestiging

De peuterplusruimte ligt aan voorkant van het pand en kijkt uit op de gracht. De drieplussers genieten van wat er op straat en op het water gebeurt - als ze al niet opgaan in de activiteiten en spelmaterialen die we ze aanbieden.

De peuter- en dreumesgroep kijken uit op onze tuin. Je ziet en hoort de vogels in de grote magnolia. Door deze boom kunnen we de seizoenen heel goed volgen. We hebben een apart gedeelte voor de baby's met een sensomotorisch bord voorzien van borsteltjes en spiegeltjes, enzovoorts. Hiermee ontwikkelen de allerkleinsten hun fijne motoriek. In de zandbak bakken we samen heerlijke zandkoekjes.

Onze vestiging zit in het centrum, lopend of op de fiets goed bereikbaar. Voor de ingang is er genoeg ruimte om je fiets te parkeren.

Bijzonder bij Kindergarden Herengracht

 • Babytuin

  In onze babytuin genieten de baby’s veilig van de buitenlucht in hun eigen afgeschermd gedeelte. En de oudere kinderen kunnen zich hierdoor naar hartenlust verstoppen in de wilgentunnel, spelen in de zandbak of kunnen racen op de kleine fietsjes of skelters.

 • Peuter yoga bij Kindergarden

  Peuterdans

  Bewegen is belangrijk. Daarom krijgen de dreumesen en peuters regelmatig dansles, yogales of gymactiviteiten van een onze docenten. De kinderen vinden het namelijk heerlijk om bewegingen na te bootsen en daarbij ontdekken ze gelijk wat hun lichaam allemaal kan.

 • Een peuterplusgroep bij Kindergarden

  Peuterplusactiviteiten

  Bij de peuters splitsen we de groep vaak bewust op. Zo kunnen we inspelen op de verschillende ontwikkelfases van de kinderen. Zo starten we in de ochtend met een kringmoment met de oudste peuters (3+) ter voorbereiding op de basisschool.

Onze visie

Werken op deze vestiging zit 'm eigenlijk in alles. Je stapt elke dag binnen in een lichte en inspirerende ruimte waardoor jij vanuit rust met de kinderen kunt werken. Dagelijks zorgen de huishoudelijk medewerker en de vestigingsmanager ervoor dat vrijwel alle bijkomende taken bij je uit handen worden genomen. Dit doen ze zodat jij je aandacht volledig kunt richten op dat wat je leuk vindt en waar je goed in bent, namelijk bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen op jouw groep. Samen met ons hechte team, bestaande uit ervaren en hardwerkende collega's, houd jij de vestiging draaiende.

We zijn benieuwd naar jouw passies! Alle collega's nemen hun eigen interesses mee die ze verwerken in de dagelijkse activiteiten met de kinderen. Wel zo leuk natuurlijk om je talenten in te zetten op jouw eigen manier. Het zorgen voor en opvoeden van kinderen brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Wanneer je hierbij hulp nodig hebt, komt er een pedagogisch coach naar de vestiging die jou één op één zal helpen en begeleiden hierin. Op deze manier krijg je de juiste ondersteuning bij jouw groei en bieden we daarnaast nog extra tijd en middelen voor ontwikkeling.

Binnenkijken@Kindergarden?

Leuk, vrijblijvend en zomaar even binnenkijken op één van onze vestigingen? Proef de sfeer, ontmoet onze collega’s en kom alles te weten over het werken bij Kindergarden. En dat op een moment dat het jou uitkomt. We maken tijd, speciaal voor jou!

Op onze vestiging kan je aan de slag op:

 • Babygroep Kindergarden

  2 Babygroepen

  0 - 2 jaar

 • Dreumesgroep Kindergarden

  1 Dreumesgroep

  1 - 3 jaar

 • Peutergroep Kindergarden

  1 Peutergroep

  2 - 4 jaar