Kindergarden Zwitserlandstraat

Almere

Sinds april 2022 vind je ons ook in Almere! Het is de eerste Kindergarden vestiging in Almere: het goudkleurige kroontje boven de ingang geeft al aan dat je met een bijzonder pand te maken hebt. Het is namelijk speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang. Dat ervaar je meteen als je binnenkomt: een prettige sfeer en volop persoonlijke aandacht. Daardoor voelt iedereen - kinderen, medewerkers en ouders - zich meteen thuis. 
Zwitserlandstraat 6, Almere
6 groepen
39 medewerkers
2 vacatures

Onze vestiging

De baby- dreumes- en peutergroepen zijn allemaal ruim opgezet. Op de babygroep moedigen onze pedagogisch medewerkers de kinderen aan om materialen en ruimte te gaan ontdekken. Al onze ruimtes nodigen uit om op onderzoek uit te gaan en dragen zo bij aan de ontwikkeling van de kinderen. Op elke groep zorgen we er overigens voor dat er voldoende afwisseling is tussen het aanbieden van rust en activiteiten.

We hebben een grote buitenruimte, waar we elke dag te vinden zijn. Laten de weersomstandigheden het niet toe, dan hebben we binnen alle ruimte om te bewegen in het speel-gymlokaal. Ook onze speelhal is populair bij de kinderen.

Ons kinderdagverblijf ligt centraal in het Europa kwartier, tegenover Albert Heijn en op wandelafstand van het NS-station Almere Poort.

Bijzonder bij Kindergarden Zwitserlandstraat

 • Babytuin

  De oudere kinderen spelen in een eigen deel van de tuin. Onze baby’s genieten daardoor veilig van de buitenlucht in een apart, afgeschermd gedeelte en kunnen in alle rust op ontdekking gaan.

 • Buiten slapen bij Kindergarden

  Buiten slapen

  Net als in Scandinavische landen kunnen er ook kinderen buiten slapen: heel gezond! Buiten slapen heeft namelijk veel voordelen. Zo slapen kinderen bijvoorbeeld rustiger, dieper en langer en hebben ze minder last van verkoudheid.

 • Grote tuin

  Zandbak, klimattributen, een speelheuvel om lekker vanaf te rollen en natuurlijk volop mogelijkheden om je te verstoppen… Onze grote, halfomsloten tuin met schaduwplekken nodigt de kinderen uit om te gaan spelen.

 • BSO kinderen hebben plezier bij echte Kindergarden BSO proefjes

  Alles onder één dak

  Fijn voor later: deze Kindergarden vestiging heeft een eigen BSO. Dat betekent volop uitdaging, ontspanning en ontwikkeling. Bovendien voelt het meteen vertrouwd op het moment dat je kind naar school gaat, want de BSO is vlakbij.

Onze visie

Werken op deze vestiging zit 'm eigenlijk in alles. Je stapt elke dag binnen in een lichte en inspirerende ruimte waardoor jij vanuit rust met de kinderen kunt werken. Dagelijks zorgen de huishoudelijk medewerker en de vestigingsmanager ervoor dat vrijwel alle bijkomende taken bij je uit handen worden genomen. Dit doen ze zodat jij je aandacht volledig kunt richten op dat wat je leuk vindt en waar je goed in bent, namelijk bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen op jouw groep. Samen met ons hechte team, bestaande uit ervaren en hardwerkende collega's, houd jij de vestiging draaiende.

We zijn benieuwd naar jouw passies! Alle collega's nemen hun eigen interesses mee die ze verwerken in de dagelijkse activiteiten met de kinderen. Wel zo leuk natuurlijk om je talenten in te zetten op jouw eigen manier. Het zorgen voor en opvoeden van kinderen brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Wanneer je hierbij hulp nodig hebt, komt er een pedagogisch coach naar de vestiging die jou één op één zal helpen en begeleiden hierin. Op deze manier krijg je de juiste ondersteuning bij jouw groei en bieden we daarnaast nog extra tijd en middelen voor ontwikkeling.

Binnenkijken@Kindergarden?

Leuk, vrijblijvend en zomaar even binnenkijken op één van onze vestigingen? Proef de sfeer, ontmoet onze collega’s en kom alles te weten over het werken bij Kindergarden. En dat op een moment dat het jou uitkomt. We maken tijd, speciaal voor jou!

Op onze vestiging kan je aan de slag op:

 • Babygroep Kindergarden

  2 Babygroepen

  0 - 2 jaar

 • Dreumesgroep Kindergarden

  1 Dreumesgroep

  1 - 3 jaar

 • Peutergroep Kindergarden

  2 Peutergroepen

  2 - 4 jaar

 • Peuterplusgroep Kindergarden

  1 Peuter+ groep

  3+ jaar