Gwenn Klein

Een interview met...

Ik geniet het meest van de kinderen, van alles wat ze doen.

Gwenn

Dit is iets wat ik goed kan...

…en waar ik ook echt gelukkig van word. Tien jaar werk ik nu met alle liefde bij Kindergarden, ik heb op alle groepen gestaan. De laatste vier jaar op de peutergroep.’

Gwenn Klein is pedagogisch medewerker op de vestiging Vondelstraat in Amsterdam.

‘We beginnen de dag meestal met vrij spelen. Iedereen komt op zijn eigen moment binnen, gevolgd door het afscheid nemen van de ouders, zwaaien – het ene kindje vindt dat natuurlijk makkelijker dan het andere. Dan mag iedereen zelf een werkje uitzoeken en is daarmee bezig tot aan het fruitmoment om half tien.’

En dan...

‘Als het een mooie dag is, gaan we na het fruit vaak naar buiten. Zelf vind ik het heel leuk om dan een activiteit met de kinderen te doen en ze daar bij te betrekken. De kinderen krijgen er energie van en ik ook!

Vanmorgen zijn we bijvoorbeeld op berenjacht gegaan. Ik neem ze mee in het verhaal, waar we heengaan, wat we onderweg zien.’

 

 

 

Doet iedereen mee?

‘Sommige kinderen hebben nog geen behoefte aan een activiteit, omdat ze nog in een eigen spel zitten. Maar je ziet de groep steeds groter worden als je eenmaal begint. Het is fantastisch om te zien hoe ze daarna hun berenspel nog heel lang voortzetten. Elke dag is zo’n proces weer anders. Ik vind dat zo mooi om te zien.’

Wat vind je er precies zo mooi aan?

‘De interactie, daar word ik heel blij van. Als een kindje een spin ziet, ga ik daar op in en gaan we bijvoorbeeld insecten zoeken: wat doen die, waar verstoppen ze zich, maken ze geluiden? In onze tuin hebben de kinderen de ruimte om hun fantasie de vrije loop te laten. Ik ben graag buiten met ze, net als veel van mijn collega’s.’

Wat vind je van je werkplek?

‘De groep, mijn werkplek, vind ik fijn omdat-ie rust uitstraalt. Het is overzichtelijk en duidelijk voor de kinderen in welke hoeken je met welk speelgoed kan spelen. Daardoor ontstaat er nooit chaos. Daarbij hebben we verschillende materialen waar de kinderen zelf uit kunnen kiezen. Dat stimuleert hun ontwikkeling en zelfredzaamheid: zelf keuzes maken, en zelf een eigen plekje opzoeken om een activiteit te doen. Dat creëert rust op de groep, omdat ze niet rond blijven rennen.’

En jouw eigen ontwikkeling?

‘Kindergarden stimuleert je niet alleen om zelf trainingen en cursussen te volgen, maar ook om je eigen visie en ideeën te laten horen en te delen met anderen. Je krijgt heel veel kans om te laten zien wat jij goed kan en hoe jij bepaalde dingen zou doen. Jouw mening wordt heel erg serieus genomen. Je krijgt kortom de kans om te groeien.’

Lees meer over de Kindergarden Academie

Gwenn

Je wordt gewaardeerd om wie je bent bij Kindergarden.

Kindergarden is het voor jou?

‘Ha, ik heb nog nooit voor een organisatie gewerkt waar ik gelukkiger van werd dan voor Kindergarden… Ik heb het geprobeerd, maar ben altijd weer teruggekomen. Dat komt doordat ik me begrepen en gewaardeerd voel. Door mijn collega’s met wie ik op de groep sta, door de kinderen, de ouders en ook door het management team. Er wordt altijd naar me geluisterd.’

Nooit getwijfeld?
‘Ik heb vaak gedacht dat ik iets anders moest gaan doen, of dat ik meer wilde, maar ik realiseer me steeds beter dat dit iets is wat ik goed kan en waar ik ook echt gelukkig van word. Ik ga, ook al voel ik me een keer niet lekker of ben ik toe aan vakantie, geen enkele dag met tegenzin naar mijn werk. Je krijgt zoveel liefde hier. Ik geniet het meest van de kinderen, van alles wat ze doen. Ze zijn blij om jou te zien, doen met je mee als je een activiteit verzint, gaan er helemaal in op om jou te helpen. Hun verhalen, fantasieën, prachtig.’

Tegen nieuwe collega’s zeg je…
‘Laat zien wie je bent, toon initiatief. En blijf jezelf! Ik denk dat dat heel belangrijk is. Je wordt gewaardeerd om wie je bent. Dat moet je laten zien, zodat je zelf ook kunt groeien. En het allerbelangrijkste: hou van kinderen. O, ja… en neem alles niet te serieus.’

Gwenn Klein

Ik ga geen enkele dag met tegenzin naar mijn werk.

Ook aan de slag bij Kindergarden?

Spreekt het verhaal van Gwenn je aan en wil je meteen aan de slag als pedagogisch medewerker op een van onze vestigingen? Bekijk dan onze vacatures.

Ontdek onze vacatures

Vragen over werken
bij Kindergarden?

Stel je vraag aan onze recruiter Rachel
Zij is te bereiken via vacature@kindergarden.nl

Rachel recruiter Kindergarden