Ashley Grootfaam

Een interview met...

Wees niet bang om jezelf te zijn. Hier kan het, hier mag het!

Ashley

‘Ik dacht: dit is de plek waar ik mezelf zie werken’

Ashley Grootfaam werkt bijna vier jaar bij Kindergarden. ‘Ik startte als flexwerker, een jaartje. Daarna kreeg ik de kans om pedagogisch medewerker te worden op de babygroep, hier op de Vondelstraat. Vooral het huiskamergevoel vind ik heel fijn.’

‘Eerst bespreek ik met mijn collega’s de dingen van de dag: hoe gaat het met de kinderen? Wat gaan we doen vandaag?’

‘Na het fruitmoment brengen we de kinderen naar bed. Sommige blijven wakker, die krijgen een fles. Om half twaalf gebruiken we dan de warme lunch. Daarna gaan de andere kinderen naar bed. Die slapen een tot anderhalf uur. Om half vier eten we brood of yoghurt.

Tussen de slaapjes door geven we een fles of doen we een activiteit: samen een boekje lezen of bouwen met de blokken, of verven.’

Wat vind je van je werkplek?

‘Toen ik had gesolliciteerd op deze vestiging, vond ik het pand direct mooi! Ik had gelijk het gevoel dat ik er wilde werken, door de sfeer als je binnenkomt. Geen drukke, heftige kleuren maar overzicht en rust. Ik weet nog dat ik dacht: dit is de plek waar ik mezelf zie staan en wil werken.’

‘Toen ik vier jaar geleden hier binnenkwam, was ik best op mezelf. Vond het wel een beetje eng om kritiek of feedback te geven…’

En nu...

‘Ik heb gemerkt dat ik ben veranderd, dat ik mezelf veel meer laat zien. Ik heb laatst de kans gekregen om een BBL-medewerker op te leiden tot pedagogisch medewerker. Voor mij was dat ook goed, want zo leerde ik om feedback te geven. Zo ontwikkel ik mezelf ook weer.’

Hoe gaat dat in de praktijk?
‘Dat loopt via de Kindergarden Academie. Je krijgt een mailtje met het cursusaanbod; je kunt aangeven, in overleg met je vestigingsmanager, wat je wil doen. Dat kan bijvoorbeeld verdieping van het pedagogisch programma Wereldwijs zijn, of je kunt – zoals ik gedaan heb – iemand helpen bij de BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) die net gestart is. Daarbij stromen nieuwe medewerkers in of kunnen Kindergarden medewerkers zich omscholen tot pedagogisch medewerker.’

Lees meer over de Kindergarden Academie

Ashley

Er wordt vanuit het kind gedacht. Dat is fijn voor de kinderen en voor ons

Wat vind je het leukste moment van de dag?

‘Als je binnenkomt en er stormen kinderen naar je toe met een gigantische glimlach op hun gezicht. Zo van: daar is ze! Of de oudere kinderen die je naam roepen en met hun armen wijd naar je toe rennen. Dat gebeurt bijna elke ochtend. Ik denk dan: ja, hier doe ik het voor.’

Daarom kies jij
voor Kindergarden?

‘Ja, omdat de kinderen altijd blij zijn om me te zien. Ook als ik een mindere dag heb. En omdat wij op de babygroep de basis zijn, we helpen ouders om de kinderen op te voeden. Wij zijn er ook bij als kinderen bijvoorbeeld leren staan en leren lopen, fantastisch.

Ik heb bij een aantal kinderdagverblijven gewerkt, zo’n acht jaar in totaal. Kindergarden vind ik het leukst en meest rustig; het huiskamergevoel is heel fijn op de vestiging. En natuurlijk de verschillende hoekjes voor de kinderen, een apart tafeltje waar ze een activiteit kunnen doen. Er wordt vanuit het kind gedacht. Dat is fijn voor de kinderen en voor ons.’

Tip voor nieuwe collega’s?
‘We zijn bij Kindergarden heel open, warmhartig, je kunt jezelf zijn hier. Dus: wees niet bang om jezelf te zijn. Hier kan het, hier mag het. Sterker nog: we geven het de kinderen ook mee.’

Ook aan de slag bij Kindergarden?

Word je enthousiast van het verhaal van Ashley? En zie jij jezelf ook bij Kindergarden werken? Bekijk dan onze vacatures.

 

Ontdek onze vacatures

Vragen over werken
bij Kindergarden?

Stel je vraag aan onze recruiter Rachel
Zij is te bereiken via vacature@kindergarden.nl

Rachel recruiter Kindergarden