Inspiratie sessies

Kindergarden Academie

Een dag sparren met gemotiveerde collega's. En Kindergarden die je de kans biedt je te blijven ontwikkelen in je functie.

Kim van der Linden

Elkaar inspireren en feedback geven

Met de Kindergarden Academie organiseren we regelmatig inspiratiesessies voor onze pedagogisch experts. Een dag om, samen met de collega pedagogisch experts uit het land, de verdieping van de functie op te zoeken.

Om tips uit te wisselen en te leren van elkaars ervaringen en uitdagingen. We creëren een open- en veilige setting om elkaar te inspireren en feedback te geven. En we nodigen inspirerende sprekers uit om net die extra verdieping in je functie op te zoeken.

Nieuwe inzichten en tools

Onderling kennis delen is onmisbaar om je functie goed te blijven uitoefenen, maar ook zelf te blijven groeien in je vak. Het leert je goed te kijken naar je eigen handelen. En je eigen collega’s geven je zeker ook (nieuwe) inzichten en tools om in je eigen werk in te zetten.

Vanuit de Kindergarden Academie en inspirerende sessies met collega’s blijf je jezelf ontwikkelen in de belangrijke rol die je hebt op de vestiging. Want jij bent als pedagogisch expert, samen met de vestigingsmanager, verantwoordelijk voor de pedagogisch kwaliteit op de vestiging. En zorgt dat elke ruimte leerrijk en uitdagend is ingericht voor kinderen.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over de functie van pedagogisch expert bij Kindergarden? Wie kan je hier beter over vertellen dan een collega zelf?

Lees het verhaal van Marjolein

Helen van Ekerschot

Een mooie combinatie tussen theorie, praktijk en het leren van elkaars ervaringen en feedback. Het voelde als een klein cadeautje.

Boys & Girls, Body, brains and balance

Als extra inspiratie nodigen we ook altijd een expert uit. Bijvoorbeeld Dr. Lauk Woltering, met een lezing over het verschil tussen jongens en meisjes: Boys & Girls, body, brains and balance. Met veel passie voor het onderwerp geeft Dr. Wolterink de pedagogisch experts een uniek inkijkje in de ontwikkelingskansen van de jongens.

Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld de verschillen in het rijpingstempo van de hersenen, maar ook het verschil in de behoefte aan prikkels, de effecten van verveling, hun beweeglijkheid en taalgedrag. Dr. Lauk Woltering deelde de handvatten om het verschil in ontwikkelbehoeftes te herkennen en hier actief op in te spelen in het dagelijkse werk op de vestiging.

Op maat activiteiten en begeleiding

Wij vinden het erg belangrijk dat je als pedagogisch medewerker of pedagogisch expert weet dat jongens en meisjes zich over het algemeen anders kunnen ontwikkelen. Juist om in te kunnen spelen op de verschillende behoeften van de kinderen.

Uiteraard spelen de persoonlijkheid en eigenschappen van ieder kind een grote rol en gaat het niet op voor elke jongen of elk meisje. Maar de kennis van de verschillen in de ontwikkeling, het spel en de taal geeft je de inzichten en tools voor op maat activiteiten en begeleiding.

Lees meer over het verschil tussen jongens en meisjes

Kindergarden Academie

Wat heb jíj nodig om je werk goed te doen? Daar gaat het om bij Kindergarden. Jezelf uitdagen en vragen stellen, oplossingen zoeken en open staan voor nieuwe ideeën en inzichten, dat vinden we belangrijk!

Onze Kindergarden Academie is voor iedere collega toegankelijk. Bovendien komen we zoveel mogelijk tegemoet aan jouw persoonlijke ontwikkelbehoeften. Of dat nu een training Pedagogiek is waarbij je inspeelt op bijzonder gedrag als niet kunnen slapen, eenkennigheid of huilen, of een management training.

Kindergarden Academie

Dionne Dekker- van Hoolwerff

Super leerzaam en veel goede weetjes over hoe het jongens brein in elkaar steekt! Ik ben met veel zelfvertrouwen terug gegaan naar de vestiging.

Vragen over werken
bij Kindergarden?

Stel je vraag aan onze recruiter Rachel
Zij is te bereiken via vacature@kindergarden.nl

Rachel recruiter Kindergarden