Veel gestelde vragen

Wat leuk dat je interesse hebt om bij Kindergarden te werken. Uiteraard hopen we al je vragen te beantwoorden op onze site. Maar het kan natuurlijk dat je iets niet kan vinden. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je verzameld en direct beantwoord.

Kom je er echt niet uit en blijft jouw vraag onbeantwoord. Neem dan contact op met Evelien of Brenda via vacature@kindergarden.nl

 

Ik heb onlangs gereageerd op de BBL vacature maar nog geen reactie, wanneer kan ik een reactie verwachten?

Op dit moment contacten wij eerst alle sollicitanten uit Amsterdam. Dit omdat zowel de werk/leerplekken als de opleiding in Amsterdam plaatsvinden. Zodra er bekend is of er buiten Amsterdam ook werk/leerplekken beschikbaar zijn, zullen wij sollicitanten uit de omliggende omgevingen contacten.

Door de vele reacties lukt het ons niet om iedereen deze maand nog te spreken. Wij doen ons best om iedereen zo snel mogelijk van een passende terugkoppeling te voorzien. Dank alvast voor jullie geduld!

Ik wil graag deelnemen aan jullie BBL opleiding, hebben jullie nog plek?

Wat leuk dat je interesse hebt in onze BBL opleiding! In februari 2021 gaat onze nieuwe BBL klas van start. Er zijn 20 opleidingsplekken beschikbaar in de regio Amsterdam. De werving hiervoor gaat begin oktober van start. Middels deze link kan je solliciteren.

Hoe verloopt het sollicitatieproces voor jullie BBL opleiding?

Het sollicitatieproces ziet er als volgt uit:

Stap 1: solliciteer op een BBL-werkplek vacature via werken bij Kindergarden
Download hier het motivatieformulier en voeg deze toe aan je sollicitatie. Let op solliciteren kan alleen via de website en zonder motivatieformulier nemen we je sollicitatie niet in behandeling.

Stap 2:  we gaan digitaal kennis met je maken. Via Teams heb je een gesprek met Elisa, Brenda of Evelien om je beter te leren kennen en natuurlijk kan jij al je vragen stellen.
De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 15 of vrijdag 16 oktober (overdag)

Stap 3: Je gaat kennismaken met je mogelijk nieuwe manager, collega’s en natuurlijk je toekomstige werkplek bewonderen. Je taal- en rekenvaardigheid worden hier ook getest in de vorm van een taal- en rekentoets.
Deze kennismakingen op de vestigingen vinden plaats in November. Het kennismaken, meelopen en het maken van de toets neemt ongeveer een halve dag in beslag.

Stap 4: Je ontvangt een arbeidscontract en verwelkomen je op 1 februari als nieuwe collega van Kindergarden.

Naar aanleiding van iedere stap is er een moment waarop wij je laten weten of je wel of niet door gaat naar het volgende onderdeel van het selectieproces. Je kan pas solliciteren op het moment dat de vacatures online staan. Solliciteren kan alleen via onze website.

Wanneer kan ik solliciteren voor de BBL opleiding?

Je kan solliciteren op het moment dat de BBL vacatures online staan. De vacatures vind je op; werken bij kindergarden

Hoelang duurt jullie BBL opleiding?

De opleiding van Kindergarden duurt 2 jaar.

Waar in het land start de BBL klas?

De opleidingslocatie is in Amsterdam ook de werk/leerplekken zijn op onze vestigingen in Amsterdam. Mogelijk komen er in de omliggende plaatsen nog plekken vrij maar hierover communiceren wij op een later moment op onze website.

Wat ga ik als BBL- student bij Kindergarden verdienen?

Als BBL-student word je conform de CAO kinderopvang ingeschaald in schaal 5 trede 7. Dit betekent dat je op basis van 36 uur €2016,- bruto per maand gaat verdienen. Houd er rekening mee dat je als BBL-student nooit 36 uur werkt. We adviseren je om naast de lesdag  3 dagen te werken. Het salaris voor 3 dagen is €1386,-  bruto per maand. 

Wat gebeurt er als ik tussentijds wil stoppen met jullie BBL opleiding?

In je proeftijd (2 maanden) kun je kosteloos opzeggen. Als je je opleiding stopzet na het verstrijken van de proeftijd is er een terugbetalingsregeling van kracht. Hierover zullen wij je bij het ondertekenen van je contract verder inhoudelijk informeren.

Wat als ik mijn opleiding niet binnen de gestelde termijn kan afronden?

Op het moment dat je je opleiding niet binnen 2 jaar kunt afronden is er een mogelijkheid tot verlenging. Afhankelijk van de reden wordt deze verlenging toegekend. Dit is altijd in overleg met de opleiding en Kindergarden.

Mag ik tijdens mijn werk aan studieopdrachten werken?

We vinden het erg belangrijk dat je echt meedraait op de groep. Studieopdrachten onder werktijd zijn dan ook niet gewenst. Uiteraard zijn uitzonderingen mogelijk maar dit is altijd in overleg met je werkbegeleider.

Heb ik tijdens schoolvakanties vrij?

Tijdens de schoolvakantie vervalt je lesdag maar je bent niet automatisch vrij van je werk op de vestiging. In overleg met jouw manager en collega’s kan je vrije dagen opnemen.

Blijf ik gedurende mijn hele opleiding werken op dezelfde locatie?

We streven ernaar om jou de gehele opleiding op dezelfde vestiging te laten werken. Het is wel mogelijk om te wisselen van vestiging bij speciale omstandigheden. Dit gaat altijd in overleg.

Wat zijn de kosten voor mijn opleiding?

Kindergarden betaalt je opleiding en het studiemateriaal. Daarnaast ontvang je salaris voor de dagen waarop je werkt. Je lesdag wordt niet betaald.

Ik ga zelf een BBL opleiding volgen. Hebben jullie een werk/ leerplek beschikbaar?

Voor studenten die niet onze eigen BBL opleiding volgen hebben wij op dit moment geen werk/ leerplekken beschikbaar.

Ik heb mij aangemeld als geïnteresseerde voor de BBL opleiding maar ik heb nog niets gehoord?

Dat klopt. Je ontvangt geen bevestiging van je interesse. Je ontvangt enkel van ons een mail op het moment dat we van start gaan met de werving voor de eerstvolgende klas.

 

Je hebt een stem bij Kindergarden. Je mag laten weten hoe je ergens over denkt en er wordt echt rekening met je gehouden.

Deveney Alicia

Vragen over werken
bij Kindergarden?

Neem contact op met onze recruiter.
Bel, sms of app Evelien Warmerdam
op 06 200 999 93