Verbeterde personeelskorting bij Kindergarden

22 dec 2022

Vanaf januari 2023 verbeteren wij de personeelskorting voor onze medewerkers. Hierdoor is het gunstiger om bij Kindergarden in dienst te komen en om meer dagen te blijven werken. Een belangrijke stap dus in de aanpak van de personeelskrapte. Pedagogisch medewerker Anne uit Naarden bijvoorbeeld blijft door deze verbetering drie dagen werken, terwijl ze eigenlijk genoodzaakt was om terug te gaan naar twee dagen vanuit financiële overwegingen.

Vanaf januari 2023 verbeteren wij de personeelskorting voor onze medewerkers. Hierdoor is het gunstiger om bij Kindergarden in dienst te komen en om meer dagen te blijven werken. Een belangrijke stap in de aanpak van de personeelskrapte.

Pedagogisch Medewerker Anne uit Naarden blijft door deze verbetering drie dagen werken. Anne vertelt:

“Ik werk drie dagen in de week, waarvan mijn zoon Alex één dag in de week mee gaat naar Kindergarden. Mijn dochter Yara gaat één dag in de week naar een BSO.

De reden dat ik een dag minder wilde gaan werken is de prijsstijging voor de kinderopvang en de reiskosten die ik heb naar het werk. Het zou ervoor zorgen dat ik meer betaal aan de opvang per dag dan dat ik betaald krijg om deze dag te werken.

Doordat Kindergarden de personeelskorting en de reiskosten verhoogt hou ik nog een beetje over, waardoor het rendabel blijft om drie dagen te werken. Zelf vind ik het heel fijn om gemiddeld drie dagen te werken, maar als je moet betalen om te werken gaat de motivatie er natuurlijk snel vanaf. Ik ben dankbaar dat Kindergarden het op deze manier mogelijk maakt voor mij om drie dagen te blijven werken.

Op onze vestiging is er nog een collega die haar kindje 4 dagen in de week mee neemt, zodat zij vier dagen kan werken. Ook zij is heel dankbaar en blij dat ze niet de verhoging hoeft te betalen waardoor zij maandelijks ook nog financieel wat overhoudt.”

Dit is precies waarom we als Kindergarden deze stappen nemen: de personeelskrapte tegengaan en een goed werkgever zijn voor onze collega’s. Zij kunnen meer dagen blijven werken en sommige oud-collega’s komen ook weer terug. Al deze stappen dragen bij aan vaste gezichten op onze groepen, en daarmee stabiliteit en vertrouwdheid voor de kinderen bij ons.