Nu te beluisteren: aflevering 2 van de podcast. Kinderparticipatie: een stem voor elk kind

29 mei 2023

In mei lanceerden wij onze nieuwe podcast ‘Hoe dan in de kinderopvang?’. In deze podcast vertalen Kindergarden en het Expertisecentrum Kinderopvang de laatste wetenschappelijke inzichten over pedagogiek naar praktische tips, direct toepasbaar voor jou als pedagogisch professional. Elke maand verschijnt er een nieuwe aflevering. De tweede aflevering over kinderparticipatie is nu te beluisteren!

Tweede aflevering: Elk kind een stem door kinderparticipatie

Te gast in deze podcast zijn: Christel Eijkholt en Junis Hijazi.

  • Christel Eijkholt, vorig jaar gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op dit onderwerp vanuit een Kinderrechten en Burgerschapsperspectief. Nu werkzaam als zelfstandig adviseur en als onderzoeker verbonden aan het Expertisecentrum Kinderopvang. 

  • Junis Hijazi pedagogisch medewerker op de BSO bij Huis de B in Groningen.  

Samen met host Elisa Somsen bespreken onze gasten wat is opgevallen in de media deze maand op het gebied van pedagogiek. Daarna stappen we over op het hoofdthema van deze aflevering: Inspraak van kinderen door kinderparticipatie.

Nieuwsgierig geworden? Luister deze aflevering in je favoriete podcastapp (Spotify & Apple Podcasts).

De podcast van, voor en mét de sector

Deze podcast, voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvang of geïnteresseerd is in het vak, is een initiatief van het Expertisecentrum Kinderopvang en Kindergarden. Elke maand bespreekt Elisa Somsen (host van de podcast & pedagoog bij Kindergarden) samen met een wetenschapper en een collega uit het vak een onderwerp uit de kinderopvang. Daarnaast behandelen we vragen die zijn ingebracht door luisteraars. Want deze podcast is van, voor en mét de sector. Ga jij ook luisteren?

Volgende maand gaan we in Hoe dan in de kinderopvang? in gesprek begeleiden van interacties. Heb jij hierover een vraag voor onze experts? Stuur dan een mailtje naar: podcast@expertisecentrumkinderopvang.nl