‘Regelmatig krijg ik een enthousiast appje na iemands eerste werkdag. Daar doe ik het voor.’

02 mrt 2023

Elke Kindergarden vestiging is anders. Dit geldt natuurlijk voor het pand, maar vooral voor de mensen. Zie het als een mini-community met verschillende (pedagogisch) medewerkers. Bij de ene vestiging is het vooral muziek dat de medewerkers verbindt, bij de andere bijvoorbeeld creativiteit en soms simpelweg het bij elkaar om de hoek wonen. Hoe beter de band, hoe hechter het team. Het behoud van het community gevoel en de onderlinge betrokkenheid is ontzettend belangrijk, zeker wanneer je nieuw personeel aanneemt.

Om deze reden werken we bij Kindergarden met vijf recruiters, die ieder verantwoordelijk zijn voor hun eigen regio. Zo weten ze precies wat er per vestiging nodig is en wat voor persoon past binnen het team. Fijn voor de nieuwe medewerker, maar net zo belangrijk voor het bestaande team! De komende periode stellen we alle recruiters per regio aan je voor, te beginnen met Sharonne Stolwijk.

Wie is Sharonne?

“Al mijn hele leven woon ik in Hoofddorp, ik ben hier geboren en getogen. Samen met vier vriendinnen wonen we in hetzelfde complex. Het is hier heel fijn wonen, alles is dichtbij en je bent ook snel in de andere grote steden. Amsterdam is mijn tweede thuis. Ik studeerde hier vier jaar lang Media, Informatie en Communicatie, ga er regelmatig op bezoek bij mijn zus én werk in het prachtige hoofdkantoor op de Herengracht. Als bijbaan tijdens mijn studie ben ik de uitzendbranche in gerold en heb zo kennis gemaakt met het recruitment vak.”

Waarom Kindergarden?

“Een tijdlang heb ik getwijfeld om de Pabo te gaan doen; ik dans al mijn hele leven wedstrijden en geef zelf ook les aan verschillende (wedstrijd) groepen in Nieuw-Vennep. Kinderen iets leren vind ik hartstikke leuk, dat zit er wel in. Alleen daadwerkelijk de stap maken om weer de schoolbanken in te gaan was voor mij te groot. In Kindergarden zie ik de perfecte combinatie tussen werken in een omgeving met kinderen en mijn ervaring als recruiter.”

Vertel eens wat meer over jouw wervingsregio

“Ik ben verantwoordelijk voor de vestigingen in Hoofddorp, Amsterdam en Nieuw-Vennep. Met bijna al deze plaatsen heb ik wel een link. Vooral in Hoofddorp en Nieuw-Vennep is het echt ‘ons kent ons’, dat lokale gevoel helpt wel natuurlijk. Je weet wat er speelt.

Het is interessant om te zien dat iedere stad of dorp zo zijn eigen type medewerkers heeft. In Amsterdam zijn er weer andere behoeftes dan bijvoorbeeld in Nieuw - Vennep. Daarom vind ik het belangrijk om samen met de sollicitant te kijken bij welke vestiging de beste klik is. Mocht er bijvoorbeeld na een bezoek op een vestiging in Amsterdam geen klik zijn, dan kijk ik waar die persoon eventueel wel zou passen binnen de regio. We bepalen dan samen wat diegene het belangrijkst vindt, zoals reisafstand of iets anders, en op basis daarvan volgt er een introductie op een andere vestiging. Je wilt natuurlijk wel dat iemand op zijn of haar plek zit om zo te bouwen aan een duurzame werkrelatie.“

Wat zijn de hoogtepunten in jouw werk?

“Het meeste plezier haal ik uit het bezoeken van de vestigingen, alle lieve collega’s te zien die aan het werk zijn op de groep. De sfeer daar is gewoon fijn. Ik ben gek op kinderen, dus die link met het veld is heel leuk.

Maar ook het plaatsen van nieuwe collega’s voor openstaande vacatures geeft in deze markt natuurlijk echt voldoening. Samen met de vestigingsmanager kijken hoe je de juiste kandidaat kunt vinden en hen daarmee helpen. Hierin een bijdrage leveren en ervoor zorgen dat medewerkers langer blijven, is het mooiste. Regelmatig krijg ik een enthousiast appje na iemands eerste werkdag en dat geeft energie.”

Wie moet zich sowieso aanmelden voor jouw regio na het lezen van dit bericht?

“We hebben in Amsterdam verschillende locaties, zowel buiten het stadscentrum als aan de grachten. Houd je van reuring? Kijk dan eens bij de vestigingen midden in de stad, zoals de Vondelstraat en Herengracht. Wat meer behoefte aan rust? De Bremstraat ligt in Amsterdam Noord op een rustigere plek. Er is veel diversiteit op alle vestigingen. Zowel op cultureel vlak als leeftijd en werkervaring. Zo heeft de vestiging Villa Vondel collega's die er al meer dan 8 jaar werken, dat is natuurlijk leerzaam en leuk voor starters die bijvoorbeeld de BBL-opleiding bij ons volgen.”

Hoe zorg je voor voldoende lokale betrokkenheid?

“Om goed op de hoogte te blijven van wat er in een stad of dorp speelt, is het essentieel om naar die plaatsen toe te gaan en mensen te spreken. Mocht je tips hiervoor hebben in regio Hoofddorp, Amsterdam, Nieuw-Vennep en Lisserbroek hebben, laat het me dan vooral weten! Voor nu heb ik de Feestweek in Nieuw-Vennep en meerdere feestjes in Amsterdam op de agenda staan. Maar tips voor een goede lokale ontmoetingsplek, populaire sportclub of events zijn meer dan welkom.”