Met deze 6 tips ben jij goed voorbereid op onze BBL-opleiding

26 feb 2024

Een nieuwe opleiding, het is niet niks. Het vergt motivatie, tijd en discipline. Helemaal als je uit het werkveld komt en terug de schoolbank in duikt, kan het even wennen zijn.  

Daarom hebben wij aan onze huidige BBL-studenten gevraagd wat ze jou als tip mee zouden willen geven.  

Tip 1: Begin op tijd met je opdrachten 


“Het is soms lastig om meteen na een dag studie op school nog aan je opdrachten te werken, of in het weekend. Maar ga het niet uitstellen en begin meteen aan je opdrachten zodra je die krijgt. Zo voorkom je achterstand en stress.” 
 

Tip 2: Wees niet terughouden met hulp vragen 


“Vraag om genoeg hulp op school of aan jouw collega's op de werkvloer. Je bent er om te leren. Vraag daarom zoveel mogelijk en voel je hier niet bezwaard in. Zij kunnen je echt verder helpen!” 

Tip 3: Maak een planning 

“Maak planningen en hou je hier ook goed aan. Dit gaat je enorm helpen om de druk te verlagen. Wanneer je goed plant, is de opleiding supergoed te doen en erg behapbaar.” 


Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Tip 4: Laat alles op je afkomen 

“Neem de tijd om je draai te vinden binnen het bedrijf en natuurlijk op school. Uiteindelijk komt alles goed!” 


Tip 5: Vorm een studiegroepje 

“Vorm een studiegroepje met medestudenten waarmee je fijn kunt sparren. Het kan ook fijn zijn om een groepsapp aan te maken omdat je de andere studenten niet zo vaak ziet. Zo kun je elkaar een handje helpen als dit nodig is.” 


Tip 6: communiceer op tijd met de examen beoordelaars 

“Met een BBL-opleiding moet je je eigen examens inplannen. Laat je examen beoordelaars op tijd weten dat je klaar bent voor het doen van jouw examen. Dan kunnen zij daar rekening mee houden in hun volle agenda.” 

Binnenkijken@Kindergarden

Twijfel je nog of Kindergarden bij jou past als werkplek?

Je kunt altijd voordat je bij ons solliciteert een vrijblijvende rondleiding aanvragen in één van onze vestigingen. Gewoon bij jou in de buurt.

Tijdens de rondleiding laten wij jou zien hoe onze Kindergarden ruimtes eruitzien, en leggen wij jou met veel enthousiasme uit hoe wij te werk gaan.