10 tips voor een succesvolle BBL-sollicitatie

19 feb 2024

Solliciteren op één van onze BBL-vacatures? Onze recruiters hebben 10 praktische tips voor jou op een rij gezet, zodat jij met vertrouwen jouw sollicitatie in kan gaan.

Omdat je met een BBL-studie bij één van onze vestigingen aan het werk gaat, krijg je te maken met een sollicitatie procedure.  

Daarom hebben onze recruiters 10 tips voor jou op een rij gezet. Waar letten zij op? En hoe maak je de kans op een goede eerste indruk zo groot mogelijk?  

Tip 1: Schrijf een kort, persoonlijk stukje over jezelf. 

Schrijf een kort, persoonlijk stukje over jezelf. Dit kun je bijvoorbeeld in je CV doen, naast of onder je foto. Zo krijgen wij alvast een kleine eerste indruk van jou. Dat vinden we leuk! 

Tip 2: Een goede cv-foto 

Zorg voor een verzorgde, nette cv-foto. Probeer Instagram selfies te vermijden, die komen vaak wat onprofessioneel over.  

 

Tip 3: Bereid de vraag voor: waarom heb je gekozen voor Kindergarden?  

Heb je bijvoorbeeld al naar onze Pedagogische visie gekeken? Past dit bij jou, en waarom? Heb je verder nog andere redenen om voor Kindergarden te kiezen?  

Tip 4: Bereid zelf ook vragen voor

Bereid voor je gesprek zelf ook vragen voor. Welke vragen zou je ons willen stellen? Wat wil je graag weten over het vak of over onze organisatie?

Tip 5: Lees je goed in 

Lees je van tevoren zo goed mogelijk in. Wat houdt een BBL-opleiding in? Wat houdt de kinderopvang branche in? Wat zijn de verwachtingen als je bij ons een opleiding begint?  

Tekst gaat verder onder de foto.

Tip 6: Neem de tijd om je voor te bereiden 


Neem de tijd om je sollicitatie voor te bereiden. Wanneer je zelf het gevoel hebt dat je goed bent voorbereid, geeft dit rust. Ook is de kans groot dat je dan sowieso een goede eerste indruk maakt!  
 

Tip 7: Blijf vooral jezelf 


Probeer jezelf te blijven in je sollicitatiebrief en niet te schrijven in wat je denkt dat van je verwacht wordt. Blijf trouw aan je eigen ervaringen en kwaliteiten. Dit geldt ook voor het kennismakingsgesprek. 

Tip 8: Communiceer op tijd 


Kom je te laat bij de afspraak? Zorg van tevoren dat je het nummer van de vestiging of recruiter in je telefoon hebt, zodat je ze kunt bellen als je er niet op tijd kunt zijn. Dit waarderen we enorm! 

Tip 9: Jouw goede punten en aandachtspunten 


Bedenk van tevoren over jezelf waar jij goed in bent en wat je ons team kunt gaan brengen. Bedenk daarnaast ook waar je iets minder goed in bent en je dus nog in kunt ontwikkelen.  

Tip 10: Volg je gevoel! 


Het is natuurlijk fijn als wij enthousiast zijn over jou. Maar jij moet natuurlijk ook een goed gevoel krijgen bij ons! Hierin is het heel belangrijk om vooral je eigen gevoel te volgen. Denk je dat Kindergarden en onze visie bij jou past? Voelt het fijn? Luister hierin goed naar jezelf. 

Binnenkijken@Kindergarden

Twijfel je nog of Kindergarden bij jou past als werkplek?

Je kunt altijd voordat je bij ons solliciteert een vrijblijvende rondleiding aanvragen in één van onze vestigingen. Gewoon bij jou in de buurt.

Tijdens de rondleiding laten wij jou zien hoe onze Kindergarden ruimtes eruitzien, en leggen wij jou met veel enthousiasme uit hoe wij te werk gaan.