Cao kinderopvang 2024

Cao kinderopvang 2024

In de cao kinderopvang 2024 staan afspraken over salaris, werktijden, vakantie en pensioen. Wil je meer weten over de CAO? Lees snel verder!

Cao kinderopvang 2024

Wat is de cao kinderopvang?

Cao staat voor Collectieve Arbeidsovereenkomst. De cao kinderopvang is de overeenkomst tussen werkgevers- en werknemersorganisaties in de kinderopvangsector over arbeidsvoorwaarden zoals salaris, werktijden, vakantiedagen en andere arbeidsvoorwaarden.

Wat staat er in de cao kinderopvang 2024?

De inhoud van de cao kinderopvang verandert elk jaar en kan gedetailleerd zijn. Voor de specifieke details van de cao kinderopvang in 2024 kun je het beste rechtstreeks naar de website van Kinderopvang Werkt gaan. Daar vind je de meest recente en volledige informatie over wat er in de cao staat voor dat jaar. De looptijd van de huidige cao is 1 januari 2023 tot en met 30 juni 2024. Inmiddels is er een nieuw cao-akkoord bereikt, deze start op 1 juli 2024 en heeft een looptijd van 6 maanden.

Cao kinderopvang 2023-2024 downloaden

Als je de CAO kinderopvang voor 2023-2024 wilt downloaden, kun je dat het beste doen via de website van Kinderopvang Werkt. Ze hebben een specifieke pagina gewijd aan de CAO kinderopvang, waar je de volledige tekst kunt vinden en downloaden.

Bekijk onze vacatures

Op verschillende vestigingen hebben we vacatures in de functie van pedagogisch medewerker op de babygroep, dreumesgroep, bij de peuters en peuter+ of de BSO.

Waarom is er een cao kinderopvang nodig?

De cao kinderopvang is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat mensen die in de kinderopvang werken, goed worden behandeld. Het beschermt hen, maakt regels duidelijk, helpt bij gesprekken tussen bazen en werknemers, en moedigt aan om goede mensen aan te nemen voor kinderopvang.

Tot wanneer is de cao kinderopvang 2023 geldig?

De looptijd van de huidige cao is 1 januari 2023 tot en met 30 juni 2024. Inmiddels is er een nieuw cao-akkoord bereikt, deze start op 1 juli 2024 en heeft een looptijd van 6 maanden.

Wie bepaalt de inhoud van de cao kinderopvang?

De inhoud van de cao kinderopvang wordt bepaald door onderhandelingen tussen werkgeversorganisaties (namens de kinderopvangorganisaties) en vakbonden (namens de werknemers in de kinderopvang). Deze partijen komen samen en bespreken verschillende arbeidsvoorwaarden, zoals salaris, werktijden, vakantiedagen en andere aspecten van de arbeidsrelatie. Uiteindelijk bereiken ze een akkoord over de voorwaarden die worden opgenomen in de cao kinderopvang. Het is een collectieve overeenkomst die geldt voor alle werknemers binnen de kinderopvangsector die onder deze cao vallen.

Welke regelingen staan er in de cao kinderopvang 2023?

In een cao kinderopvang worden vaak regelingen opgenomen met betrekking tot zaken als salaris, werktijden, vakantiedagen, verlofregelingen, scholing, pensioenregelingen en andere arbeidsvoorwaarden. Voor specifieke en actuele informatie over de regelingen in de cao kinderopvang voor 2023 en 2024, kun je het beste de website van Kinderopvang Werkt raadplegen. Daar vind je gedetailleerde en up-to-date informatie over de specifieke regelingen die gelden voor deze jaren. Kinderopvang Werkt heeft ook een handige cao-app.