Dag 20. Kennismaken met je nieuwe collega's

Aftellen tot je eerste dag bij Kindergarden

Het is bijna zover, je eerste werkdag! Je nieuwe team ontmoeten, je nieuwe werkplek, een bijzondere dag. We willen natuurlijk dat je een goede eerste dag hebt, gevolgd door een fijne gehele werktijd bij ons. Daarom zetten we een aantal handige tips voor je op een rijtje voor een goede start!

Tips voor een succesvolle eerste werkdag

We vroegen verschillende collega's wat zij graag hadden willen weten vóór hun eerste werkdag. We zetten ze voor je op een rijtje zodat je beslagen ten ijs komt.

1. Zijn er kledingvoorschriften?
We gaan er natuurlijk vanuit dat je er verzorgt uitziet maar mocht je graag meer willen weten over bepaalde kledingvereisten, vraag dit dan aan je manager. 

2. Wat is je starttijd? Vergeet niet met je manager te overleggen hoe laat je start op je eerste werkdag. 

3. Inwerkprogramma op de vestiging
Tijdens je eerste werkdag ontvang je een inwerkprogramma. Hierin vertellen we je stap voor stap wat je moet weten om aan de slag te kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan het inloggen in onze systemen, smoelenboek met alle nauwe collega's, kennismaking op de groep, praktische informatie en planning voor de komende periode.

Kennismaken met nieuwe collega's kan soms ook een beetje spannend zijn. Daarom hebben we een aantal vragen voor je bedacht waarmee jij gemakkelijk het gesprek met een nieuwe collega kunt starten.


Tekst gaat verder onder de foto.

Leer je collega's kennen door middel van deze ijsbrekers:

- Als je een dag zou kunnen ruilen met een kind op de opvang, wat zou je dan het liefst willen doen?


- Heb je een favoriete quote of motto dat je inspireert in je werk?


- Wat is jouw favoriete activiteit om te doen met de kinderen op de opvang? (vraag voor op de vestiging)Nog een leuk weetje! Wist je dat koken en bakken een veel voorkomende hobby is van verschillende Kindergarden collega's? We hopen dat jij ook van bakken houdt, want we hebben in dit aftelkalender vakje, een bakvormpje voor je in Kindergarden stijl.