Dag 19. Jouw vitaliteit

Aftellen tot je eerste dag bij Kindergarden

Jouw vitaliteit en welzijn is echt belangrijk voor ons. Het gaat namelijk niet alleen om je werk, maar ook om jou als persoon. We streven naar een prettige werk-privébalans en een werkomgeving waar je je gelukkig voelt.

Jouw vitaliteit

Hier zetten we ons actief voor in, omdat we geloven dat een vitaal team de basis is van ons gezamenlijk succes. Ben je benieuwd hoe we dit aanpakken? Lees hieronder in het kort alvast meer over ons vitaliteitsbeleid.

Wat is vitaliteit eigenlijk?

Vitaliteit is een combinatie van positieve elementen die met elkaar in balans zijn. Een aantal van deze elementen zoals een goede lichamelijke conditie, voldoende (nacht)rust, heldere geest, sterke sociale banden, ontspannen werksfeer, gezonde voeding, zinvol leven en een positieve instelling zorgen voor een goede balans.

Binnen vitaliteit staan vier pijlers centraal:

Lichaam: balans tussen in- en ontspanning, fitheid

Hoofd: persoonlijke groei en ontwikkeling

Ziel: betekenisvol en nuttig bezig zijn

Hart: zelfbewustzijn en goede samenwerkingsrelaties


Deze pijlers zijn onderling van elkaar afhankelijk en beïnvloeden elkaar. Een lange periode van stress kan op den duur bijvoorbeeld ook voor fysieke klachten zorgen. Bij de invulling van ons vitaliteitsbeleid en de hieruit voortkomende activiteiten toetsen wij altijd of dit op een positieve manier bijdraagt aan één of meerdere van deze pijlers.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.
De klaver van balans - vitaliteit

Vitaliteitsinitiatieven

- Week zonder suiker

- Stappenchallenge

- Levensfase bewust
(hier vertellen we je later uitgebreid meer over)

- Nieuwe vitaliteitsbeleid