Dag 12. Concept en inrichting binnenruimte

Aftellen tot je eerste dag bij Kindergarden

Een huiselijk gevoel en een uitdagende, leerrijke omgeving: dat is de rode draad op elke vestiging. Onze inrichting is onlosmakelijk verbonden met onze pedagogische visie. De kinderen hebben veel bewegingsvrijheid en ruimte om te gaan ontdekken en experimenteren. We vertellen je graag alvast in het kort meer over het waarom van onze inrichting en welke specifieke materialen we per groep gebruiken.

Het zit 'm in alles, ook in onze inrichting!

Bij Kindergarden streven we ernaar om elk aspect van de kinderopvang zorgvuldig te overwegen, inclusief de inrichting van onze ruimtes. We beschouwen onze groepsruimtes als een 'extra pedagoog', die jou als pedagogisch medewerker ondersteunt bij het bieden van hoogwaardige zorg. Daarom richten we onze ruimtes in als een vertrouwde, leerrijke en sociale omgeving, waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Vertrouwde omgeving

Kinderen gedijen in een voorspelbare, aantrekkelijke en vertrouwde omgeving, waar duidelijke kenmerken en vaste plekken rust en structuur bieden. Dit stimuleert spel en concentratie, met hoeken en rustplekken die uitdagend en herkenbaar zijn.

Leerrijke omgeving

Speelgoed en materialen zijn op ooghoogte van kinderen geplaatst en aangepast aan verschillende leeftijdsgroepen. Door te kiezen voor passief spelmateriaal en open eind materialen worden kinderen uitgenodigd tot activiteit, zelfstandig denken en doen.

Sociale omgeving

De ruimtes zijn zodanig ingericht dat kinderen voldoende gelegenheid hebben om met elkaar te spelen en contact te maken. Er is ruimte voor individuele expressie en keuze, met hoeken die verschillende spelvormen mogelijk maken. Een kind heeft altijd de keuze om zelfstandig aan de slag te gaan of onderdeel te zijn van een groepsactiviteit.