Dag 10. Ons beweegprogramma voor kinderen

Aftellen tot je eerste dag bij Kindergarden

Één van de vele dingen die ons uniek maakt, is ons bewegingsprogramma Friends call me Jim. Het beweegprogramma voor kinderen van 2 en 3 jaar wat we binnen Kindergarden inzetten op de peutergroepen. Het is leuk om elke dag met kinderen te bewegen en bovendien goed voor hun motorische ontwikkeling!

De belangrijke rol van beweging in de ontwikkeling van kinderen

In de kinderopvang is er nog steeds weinig aandacht voor beweging en motorische vaardigheden. Dit biedt Kindergarden een uitgelezen kans om hierin het verschil te maken op onze opvang en de kinderen de beste start te geven voor een gezond leven door het actief inzetten van ons bewegingsprogramma op de peutergroep.

Jim Movebooks zijn digitale beweegboeken waarin kinderen motorische vaardigheden leren zoals: springen, vangen, balanceren en rennen. De beweegactiviteiten zijn verpakt in een spannend verhaal met de Jims in de hoofdrol. De verhalen worden ondersteund door muziek, illustraties en materialen. Hierdoor worden de kinderen meegenomen in een fantasiewereld. Het bewegingsprogramma is niet alleen een leuke activiteit, het is van cruciaal belang om kinderen te stimuleren tot beweging en het bewegingsprogramma actief in te zetten op de groep.

Wist je dat?

  • Het Friends call me Jim bewegingsprogramma specifiek is ontwikkeld om kinderen van 2-3 jaar de juiste bewegingsstimulans te bieden die perfect past bij hun leeftijd.
  • Vrij buitenspelen alleen niet voldoende is om kinderen zich motorisch voldoende te laten ontwikkelen.
  • Lichamelijke activiteit tijdens de vroege kinderjaren fysieke, cognitieve en sociaal-emotionele voordelen heeft, zowel op korte als lange termijn.

Jim coach cursus

Om Movebook lessen te geven word je opgeleid tot Jim Coach door middel van een korte e-learning cursus. Deze cursus is beschikbaar in de KG Academie en bestaat uit drie onderdelen: de Jim Basis Coach cursus, lesgeven op de groep en de Jim Pro Coach cursus voor extra verdieping. Je hoeft geen beweeg achtergrond te hebben om Movebook lessen te geven, iedereen kan het!