‘Vanaf het eerste moment van mijn stage klikte het en was ik verkocht’

Lianne Hendriks is bijna aan het einde van haar HBO-opleiding Pedagogisch Management Kind & Educatie. Onlangs rondde ze haar afstudeerstage bij Kindergarden Zwolle af – met maar liefst een 8. Vanaf september vorig jaar liep ze er stage en vanaf augustus dat jaar startte ze er ook als pedagogisch medewerker: ‘Handig om de locatie, de kinderen en medewerkers te leren kennen.’

‘Vanaf het eerste moment van mijn stage klikte het en was ik verkocht’

Waarom heb je voor deze HBO-studie gekozen?

‘Hiervoor had ik Pedagogisch Medewerker 3 en 4 gedaan. Deze studie sloot zo mooi aan op de kennis en ervaring die ik al had, en op deze manier kon ik een stapje richting management doen. Je kunt leiding geven, coachend of adviserend aan de slag, als het kind van 0 tot 18 jaar maar centraal staat binnen de organisatie. Heel breed dus.’

Hoe kwam je bij Kindergarden terecht?

‘Door te googelen. Ik had een iets minder leuke ervaring tijdens mijn vorige stage waar ik zou afstuderen, moest op zoek naar een nieuwe plek en Kindergarden was de eerste organisatie die reageerde. Ben het gesprek met open mind ingegaan. Vanaf het eerste moment klikte het en was ik verkocht.’

Wat is er voor jou uniek aan de vestiging Zwolle?

‘Ik woon in Zwolle en ben er geboren en getogen. Ik fietste wel eens langs de locatie aan de Frankhuizerallee. Het is echt een bijzondere plaats, speciaal ontworpen voor kinderopvang en BSO.’

Wat heeft jouw stage bij Kindergarden jou gebracht?

‘Eigenlijk alles… ik vind de praktijksituaties veel leuker dan met je neus in de boeken zitten. Zeker als je, zoals ik, alle vrijheid hebt gehad om overal mee te kijken. Dan leer je heel veel. Als de vestigingsmanager en adjunct wel eens even niet op kantoor zijn en jij het aanspreekpunt op de locatie bent, leer je het meest. Je moet dan alles immers zelf doen. Naar zo’n situatie werk je natuurlijk wel naartoe, het is niet zo dat je iets uitgelegd krijgt en daarna: succes ermee. Heel mooi dat ik die vrijheid heb gekregen.’

Je hebt ervaring bij meerdere kinderopvang organisaties. Wat maakt Kindergarden anders?

‘Ik vind Kindergarden meer open, eerlijker en transparanter. Als er iets speelt, wordt het gelijk gedeeld op een faire manier. En Kindergarden werkt vanuit een duidelijke, pedagogische visie. Het beste van verschillende pedagogen is bijeengebracht in Wereldwijs, het eigen pedagogisch programma. Echt, over alles is nagedacht, er wordt niets zomaar gedaan. Dat vind ik uniek. Dat stukje extra zit in de inrichting van de ruime en lichte groepen, in het houten speelgoed dat we aanbieden, de buitenbedjes, de gymzaal, noem maar op. Al met al ben ik er trots op dat ik hier mag werken.’

Wat zou je nog willen leren van je teamgenoten?

‘De transparante manier van leiding geven van mijn stagebegeleidster, de vestigingsmanager. Je weet precies bij haar waar je aan toe bent. Je voelt en ervaart heel duidelijk dat zij de leiding heeft. Dat is prettig werken. Als ik zelf vestigingsmanager zou mogen worden, dan zou ik op zo’n manier leiding willen geven.’

Wat vond je het leukst aan je stage?

‘Meedraaien met het management. Op school doe je het voorbereidende werk. In de praktijk bij Kindergarden merk je hoe leuk het is. En natuurlijk is er het contact met kinderen, ouders en collega’s, de rondleidingen die je mag geven, het inkijkje in de financiële kant. Je krijgt een goed beeld wat een vestigingsmanager allemaal doet. Het management trekt me enorm. Ik geniet er ook van. Het voelde niet als verplichte stage of als werk, maar meer alsof je met iets leuks bezig bent.’

Hoe ga jij om met de dingen die minder leuk zijn?

‘Mmm… daar heb ik eigenlijk nog niet zoveel ervaring mee. Natuurlijk, soms heb je ergens geen zin in, maar de band met mijn begeleidster is zo goed dat we het bespreken, er snel om kunnen lachen en dan gaan we weer verder.’

Op school doe je het voorbereidende werk, in de praktijk bij Kindergarden merk je hoe leuk het is
Lianne

Wat was je leerdoel of opdracht tijdens je stage?

‘Mijn leerdoel was: hoe kan ik op een coachende manier leiding geven? Van nature kan ik vrij direct zijn. Ik wilde leren om medewerkers te ‘zien’: als iemand met een vraag of probleem bij je komt, niet meteen de oplossing bieden, maar ook aandacht besteden aan de sociale kant. Bijvoorbeeld: wat vervelend voor je dat je met dit of dat geconfronteerd wordt. Het doel was ook om een manier van leiding geven te ontdekken die bij mij past als persoon.’

Waar ben je trots op?

‘Hoe mijn stage is verlopen en afgerond. En dat je gezien wordt als collega en dat ook te horen krijgt tijdens de drie dagen dat je in feite als adjunct meedraait met het team. Ik liep drie dagen stage en daarnaast werk ik een tot twee dagen op de BSO.’

Wat heb je mee teruggenomen naar je opleiding?

‘Heel veel ervaring. Hoe je leiding geeft aan medewerkers, hoe je dat op een fijne, transparante manier doet en hoe je dingen voor elkaar krijgt zonder dat je direct laat zien dat jij leidinggevende bent.’