Mijn 5 redenen om bij Kindergarden te werken

De fijne uitstraling van rust en warmte, dat was het eerste wat mij opviel toen ik solliciteerde bij Kindergarden. Diezelfde warmte voelde ik ook in de manier waarop ik als sollicitant werd ontvangen en op mijn gemak werd gesteld door mijn toekomstig collega’s. Zo fijn, want zo’n sollicitatie is al spannend genoeg.

 

Mijn 5 redenen om bij Kindergarden te werken

Eenmaal aan de slag bij Kindergarden zijn er meerdere redenen waarom het werken bij deze werkgever zo uniek is.
Waarom ik graag bij Kindergarden werk? Ik, Artilla van den Boogaart, pedagogisch medewerker in Breda , vertel je graag de voor mij 5 belangrijkste redenen:

1. Open cultuur
Er heerst een open cultuur. Dat wil zeggen dat we elkaar als team op een volwassen manier aanspreken én er wordt naar elkaar geluisterd. Een goede communicatie staat voor ons als team met stip bovenaan. En zo leren we ook van elkaar. Iedere dag weer. Want als je het mij vraagt stop je nooit met leren.

2. Wereldwijs
Ik kan mij echt richten op de kinderen en hen begeleiden in hun spel en ontwikkeling. Dit komt omdat we bij Kindergarden werken vanuit ons pedagogisch programma Wereldwijs. Wereldwijs geeft ons als pedagogisch medewerkers de handvatten om ons werk nog beter te doen. Maar dat is het niet alleen. Je ziet Wereldwijs ook terug in de inrichting van de groepsruimten en de materialen op de groep, die helemaal zijn afgestemd op de leeftijd en ontwikkelfase van de kinderen. Alles is erop gericht dat wij als pedagogisch medewerkers volledig de aandacht voor de kinderen kunnen hebben.

3. Je wordt gezien
Ook als collega bij Kindergarden word je echt gezien. Zo ga je bijvoorbeeld regelmatig in gesprek met je manager om te bekijken waar jouw kwaliteiten liggen. Daar wordt ook echt naar geluisterd. Heel erg fijn! Persoonlijk geldt voor mij dat ik bij de babygroep echt het beste op mijn plek ben. Toen er ook een positie vrijkwam op de groep van 0 tot 1 jaar, kon ik daar ook direct beginnen.

4. Onze teamavonden
Ik vind de teamavonden die ze bij ons op de vestiging organiseren echt van grote meerwaarde. We komen op deze avonden met het team samen, heel informeel en gaan samen aan de slag. Iedere keer een ander onderwerp of thema. Echt fantastisch voor je eigen ontwikkeling en die van de kinderen. Je merkt dat Kindergarden continu wil blijven verbeteren en daardoor als werkgever erg dynamisch is. Dat is toch geweldig!

5. Het contact met de ouders
Het is zo fijn om terug te krijgen van ouders dat ze blij zijn met ons en de manier waarop wij met hen en hun kinderen omgaan. Voor mij en mijn team is dat eigenlijk niet meer dan normaal. Er wordt ontzettend veel aandacht gegeven aan de open communicatie naar ouders. Want juist die warme overdracht maakt dat wij echt betrokken zijn en blijven. Nu met Covid-19 zijn we ons hier nog meer van bewust. Overdrachten zijn korter, maar dan werken we met briefjes of bellen we nog even met de ouders.

Kindergarden is voor mij echt een heel fijne organisatie om voor te werken. Ik merk dagelijks in de praktijk dat alles waar Kindergarden zegt voor te staan, dat dit ook echt wordt nageleefd. Voor de kinderen, maar ook voor mij als collega. Ik ben heel blij met mijn team en zit echt op mijn plek.

Ben jij nu ook nieuwsgierig naar een baan bij Kindergarden? Kijk dan eens tussen onze vacatures op onze site. Wie weet ben jij net zo enthousiast als Artilla.