London here we come!

Dit past zo bij Kindergarden: iedereen doet er toe. Je bent belangrijk, welke functie je ook hebt.

Karolien

De Londense avonturen van Karolien en Claudia

Zomer 2018 maken vestigingsmanager Karolien Klaasse Bos en pedagogisch medewerker Claudia Wenting een driedaagse trip naar Londen.

Ze nemen onder andere een kijkje op twee van de 34 vestigingen die ons moederbedrijf Bright Horizons daar in het centrum heeft.

Dag 1: vroeg in Londen

Handbagage, paspoort en vliegtickets – check, hebben we alles? Wegens een technisch mankementje vliegen we iets later dan gepland en landen we om kwart over negen plaatselijke tijd op Luton. Dan per trein naar Londen, waar ons hotel in een gezellige wijk blijkt te liggen.

Omdat we zo vroeg zijn kunnen we onze hotelkamer nog niet in, maar wel onze spullen droppen.

 

Hyde Park en London Eye

Lekker zonnig is het! We gaan naar Hyde Park, dichtbij het hotel. Onder het reuzenrad London Eye aan de Theems genieten we in het zonnetje van een drankje en een hapje. Na een gezellige avond keren we hotelwaarts.

Dag 2: veiligheid en privacy voor alles

Na het ontbijt op weg naar de eerste vestiging van Bright Horizons die we gaan bezoeken. James Tugendhat, onze internationale managing director, staat ons met grote blijdschap op te wachten. Deze vestiging is net overgenomen.

Echt opvallend vinden we dat we ons moeten legitimeren bij binnenkomst en onze telefoons moeten inleveren, ook James. Dit blijkt voor alle vestigingen te gelden… dit in verband met de privacy van de kinderen.

Rondleiding Bright Horizons

Vestigingsmanager Jade is erg enthousiast en vindt het ook wel spannend dat wij er zijn, samen met zoals zij het noemt: ‘the big big big Boss’. Het valt ons direct op dat alle deuren voorzien zijn van een codeslot. Als vreemdeling kan je dan ook niet zomaar binnenkomen. Jade leidt ons rond op alle groepen en vertelt over de veranderingen en de werkwijze. De kinderen zitten net aan tafel voor de warme lunch. Al het meubilair is laag, er zijn geen triptrap stoelen en alleen bij de baby’s zijn enkele bedden. Elke groep heeft vloerbedekking. Jade en James vertellen dat de alleen de allerkleinsten in een bedje liggen. De oudere kinderen slapen op matjes, op de groep.

Geen dubbele bedjes
In Engeland mogen kinderen alleen laag zitten en mag er geen gebruik worden gemaakt van hoge tafels of triptrap stoelen. Als we vertellen dat wij gebruik maken van dubbele bedjes zijn ze verbaasd, dit is in Engeland echt verboden. Ze vertellen ons ook over de kind-leidster ratio: bij de baby’s 1 op 3 en bij de peuters 1 op 5. We sluiten de eerste rondleiding af bij de pre-school. Sommige kinderen zijn nog aan het smikkelen van hun toetje, een chocolade cakeje, anderen liggen al te slapen op de groep.

Karolien

Wat een verrijking voor kinderen en medewerkers!

De trots van James

Wat later in de Uber vertelt James dat we nu naar een vestiging gaan die zijn trots is, gevestigd in een oude bibliotheek.

Na een heerlijke lunch van de kok vertelt Emma, de vestigingsmanager, over deze geweldig mooie locatie die verschillende ruimtes heeft waar activiteiten worden ondernomen met de kinderen: een kooklokaal met alles op kindhoogte, een atelier en een onderzoeks- en ontdekruimte. Wat een verrijking voor kinderen en medewerkers!

 

Aparte kamer om te voeden

Emma laat ons alle groepen zien, allemaal even mooi. Ook hier slapen de kinderen op matjes op de groep – wat een rust. We hebben geen enkel kind horen huilen. Wat we als meerwaarde zien is dat er een speciale ruimte is voor ouders om hun kind in alle rust te kunnen voeden. Na de rondleiding van Emma vragen we James of het mogelijk is om het hoofdkantoor te zien. James legt ons uit dat er verschillende ‘kleine’ hoofdkantoren zijn, maar dat hij ons meeneemt naar zijn vaste plaats, in een oude Bright Horizons vestiging, vlakbij het station.

Wat een liefde en passie
Op het hoofdkantoor maken we kennis met Sarah, de personal assistent van James, en Bart, de (Nederlandse) commercial director in London. Verder laat James ons de ruimte zien waar hij de conference calls heeft met Nicole. Wat een dag met zoveel nieuwe indrukken. We hebben enorm veel gezien op de verschillende locaties en wat een liefde en passie heeft James voor zijn werk, de kinderen en de medewerkers. Bij het bezoeken van de groepen heeft hij oog voor ieder kind en iedere medewerker, en maakt hij even contact. Wauw!

Dag 3: aan alle leuke dingen komt een eind…

Aan alle leuke dingen komt een eind… Na het ontbijt koffers pakken en uitchecken. Om de reis goed af te sluiten besluiten we om een high tea te doen vlakbij Buckingham Palace. Bij aankomst is net de wisseling van de wacht bezig, maar het is erg druk dus we zien helaas weinig. Dan snel door naar Thea by Rose, een schattig restaurantje. Ze serveren ons de heerlijkste sandwiches, taartjes en andere lekkernijen. Op naar huis, moe maar voldaan.

En dan...

…Ben je weer terug. Wat een onwijs gave belevenis! Regelmatig hebben Claudia en ik het nog over deze trip: de liefde en openheid van James voor de kinderen en de medewerkers. Hij geeft je echt het gevoel dat je belangrijk bent voor de organisatie, welke functie je ook hebt. Dit past zo bij Kindergarden: iedereen doet er toe.

Zijn aandacht zag je ook terug in de passie van de vestigingsmanagers en medewerkers voor de vestiging en de kinderen. De pedagogisch medewerkers waren heel zorgzaam en lief voor de kinderen, waarbij ze heel bewust keken naar wat ieder kind nodig had. Op de groep zorgde dit voor rust en een omgeving waarin de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Op de grond slapen

Waar Claudia en ik wel even aan moesten wennen was dat alle kindjes vanaf de babyleeftijd op de grond slapen en dat al het meubilair laag was. Het leek ons voor de pedagogisch medewerkers best zwaar om continu te bukken of laag te zitten, al ervoeren ze dat zelf niet zo. De laatste vestiging die wij bezochten was echt het Londense paradijs voor de kinderen, ingericht vanuit hun ontwikkelingsbehoefte. Er heerste overal rust op de groepen. Echt een vestiging om jaloers op te worden.

Aandacht voor elkaar
Waar wij ons tijdens deze reis bewust van zijn geworden, is dat het mooi en dankbaar is als je regelmatig even laat blijken dat we het fijn hebben met elkaar of benoemen als iemand iets goed doet. Ieder mens heeft soms behoefte aan een complimentje, hoe groot of klein je ook bent. Het is een klein gebaar, maar heeft een groot effect!

Iedereen die meegewerkt heeft aan deze mooie en gave belevenis… Hartelijk dank! In het bijzonder Nicole, Hanneke, Michelle, James en Sarah. Wij zullen deze mooie ervaring nooit vergeten.

Liefs, Claudia en Karolien

Karolien

Wij zullen deze ervaring nooit vergeten!

Vragen over werken
bij Kindergarden?

Stel je vraag aan onze recruiter Rachel.
Zij is te bereiken via vacature@kindergarden.nl of
op 06 – 200 999 93

Rachel recruiter Kindergarden