‘Ik voel me gehoord, gezien en gewaardeerd’

Goed werkgeverschap betekent voor Kindergarden vertrouwen, aandacht, gehoord en gezien worden. Zodat iedere werkdag een feestje is. Linda vertelt je waarom zij dagelijks met veel plezier naar haar werk gaat.

'Ik voel me gehoord, gezien en gewaardeerd'

‘Toen ik hoorde dat onze organisatie werd overgenomen door Kindergarden, was ik blij. Ik had me geen beter bedrijf kunnen wensen. Alles bij Kindergarden spreekt me aan: de kwaliteit van het beleid, het pedagogisch programma, de inrichting van de panden, ga zo maar door.

Het was voor mij persoonlijk destijds niet haalbaar om mijn toenmalige functie als kwaliteitsmanager op het hoofdkantoor in Amsterdam te vervullen. Dus werd er gekeken wat past bij mij. Wat kan ik, wat wil ik. Van het eerste moment voel ik me gehoord en gezien. Ik ging als vervangend vestigingsmanager aan de slag in Delft, daarna in Den Haag Bezuidenhout en vervolgens in Delft Zuid.

Die korte interim opdrachten vind ik geweldig. Op die manier blijf ik uitgedaagd. Ik vind het supergaaf om vestigingen die aandacht behoeven weer op de rails te krijgen, teams nieuw leven in te blazen, te motiveren en inspireren, zeker als het al een tijdje onrustig is op de locatie. Daar zit ook mijn kracht, daar ben ik goed in. Ik observeer, kijk wat er speelt en analyseer hoe ik de boel weer op orde kan krijgen. Soms word ik door de regiomanager teruggefloten: dan wil ik te veel, te snel. Daar heeft ze gelijk in.’

‘Ik ben hartstikke fanatiek, wil dat mijn medewerkers het goed hebben. Zonder hen geen kinderopvang. Dus zorg ik voor het luisterend oor, probeer ik zo goed mogelijk de werkdruk weg te nemen, ook door zelf bij te springen. Als de vestiging weer staat, trek ik aan de bel. Dan is het tijd om het stokje over te dragen. En ga ik weer door naar een nieuwe vestiging. Op die manier verveelt mijn werk mij nooit.

Nog steeds leer ik iedere dag bij. Door mijn collega’s, de kinderen, hun ouders. Ik ben dankbaar dat ik deel uitmaak van Kindergarden. Iedereen wordt altijd gewaardeerd. In welke functie je ook werkt. Dat zit ‘m al in kleine dingetjes: een cadeautje, een mooi compliment. Er wordt oprecht geïnvesteerd in ons medewerkers. Dat is de charme van Kindergarden!’