5 vragen aan Floor, pedagogisch medewerker

Vanaf januari maakt Floor Glorie (23) de overstap van Kindergarden Breda Princenhage naar Kindergarden Amsterdam Bremstraat. Ze heeft onlangs haar Associate Degree voor de opleiding Pedagogisch Educatief Professional in Breda behaald. Ze woont sinds kort weer in Uitgeest. Op de gloednieuwe Kindergarden vestiging Amsterdam Bremstraat gaat ze starten als pedagogisch medewerker op de babygroep.

5 vragen aan Floor, pedagogisch medewerker

Floor is klaar voor haar nieuwe uitdaging op de Bremstraat in Amsterdam Noord. Wie is ze? Wat doet ze het liefst? En waarom werkt ze graag voor Kindergarden. We stellen haar 5 vragen:

1. Waarom heb je gekozen om te werken in de kinderopvang?

Ik realiseer mij dat de ouders van de kinderen hun meest kostbare bezit naar de kinderopvang brengen, en dat maakt het werken in de kinderopvang voor mij zo iets bijzonders. Je bouwt een enorme band op met de kinderen in de tijd die ze bij je op de groep doorbrengen. Je biedt ze een tweede thuis, je laat ze hier veilig voelen en je ziet ze een enorme ontwikkeling doormaken van baby naar een kind met een eigen persoonlijkheid. Hier maak ik graag een deel van uit!

2. Op welke groep werk je? En waarom werk je het liefst voor deze leeftijdsgroep?

Ik heb in Breda voornamelijk op de dreumesgroep gewerkt, maar daarnaast eigenlijk alle groepen wel gedraaid. Van de baby’s tot de BSO. En alles met veel plezier, maar mijn hart ligt toch echt bij de babygroep. Dit omdat ik vooral het eerste levensjaar van een kind heel mooi vind om mee te maken. In dit eerste jaar groeien ze zo snel en leren ze iedere dag iets nieuws.

 

3. Wat verwacht je van je nieuwe collega’s (team)?

Ik ben een echte teamplayer en ik vind een goede samenwerking met mijn collega’s erg belangrijk. Ik hoop dat we veel van elkaar zullen gaan leren, en met ieder zijn sterke punten één sterk team zullen worden. Ik heb veel zin om iedereen te ontmoeten!

4. Wat vind je het leukste om te doen op een werkdag bij Kindergarden? Waar geniet je het meest van?

Ik vind het mooi als ik specifieke dingen kan benoemen over een kind tijdens de overdracht met een ouder. Een grappige opmerking, knappe handeling of leuke situatie. De ouder hierna lachend weg zien gaan met het kind maakt het voor mij een geslaagde dag! Ook vind ik het erg mooi om een kind iets voor de eerste keer te zien doen. Eerste keer omrollen, eerste keer zelfstandig uit een open beker drinken, eerste stapjes, eerste keer zelfstandig de jas aan trekken.. Hier geniet ik zeker van!

5. Waarom wil je graag de overstap (intern) maken naar de vestiging Bremstraat? Wat maakt deze locatie zo uniek voor jou?

Ik vind het super leuk dat ik de overstap mag maken naar een compleet nieuwe vestiging waar alles aanwezig en nieuw is. Dat alles helemaal is ingericht waar Kindergarden voor staat, waar ik mij enorm in kan vinden. Het starten van begin af aan met een nieuw team en met iedereen samen een mooie en fijne werkplek creëren. Laten zien aan ‘nieuwe’ ouders en kinderen die misschien nog onbekend zijn met Kindergarden waarom dit zo’n mooie organisatie is en wat wij te bieden hebben.